• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Nerede bu 3 Milyon TL?

Nerede bu 3 Milyon TL?
Ülkemizde 24 Temmuz 2014'te yaşanan ve KKTC tarihinin en büyük soygun olayının üzerinden 1 yıl geçmesine karşın sis perdesi aralanamadı. Soyun ile ilgili olarak tutuklanan ve 9 ay boyunca tutuklu kalan Bilay Çetereisi mahkeme tarafından beraat ettirilince bir kez daha 3 Milyon davası belirsizlikler içine gömüldü.

Mehmet Aktunalar

Ülke tarihinin en büyük soygununun üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen halen aydınlatılamadı.24 Temmuz 2014 tarihinde KKTC’de tarihinde bir ilk yaşanmış ve ülke tarihin en büyük banka soygunu yaşanmıştı. Ülkenin en büyük yerli bankalarından olan Kooperatif Merkez Bankası’na ait para taşıma aracını soyan soyguncular 3 Milyon TL’nin üzerinde olan çok büyük miktarda paraları gasp etmişlerdi. 

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Daha önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eşi görülmemiş bir silahlı soygun olayı, Kooperatif Merkez Bankası’nın Güzelyurt bölgesindeki şubelerine giden yaklaşık 3 milyon TL gasp edilmesiyle gerçekleşmişti.

Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerindeki Mevlevi 2’inci çemberinden Güzelyurt’a doğru seyreden aracın Mevlevi yakınlarındaki çemberde, karşıdan gelen kimliği meçhul 2 kişinin bulunduğu araç tarafından kesilmişti. Kar maskeli soyguncular, araçlarından inerek silah tehdidiyle banka personelini araçtan indirmiş ve soygunculardan birinin 3 milyon TL bulunduğu belirtilen banka aracını, diğeri de kendi araçlarını sürerek kayıplara karışmıştı.

ŞOK TUTUKLAMALAR YAŞANMIŞTI

Soygunun yaşanmasından tam 1 hafta sonra 30 Temmuz 2014 tarihinde 3 milyonluk banka soygunuyla ilgili olarak Abzer Fırat ve Bilay Çetereisi Kıbrıs'ta, yurtdışına kaçan, Polis Subayı Mustafa Çetereisi Ankara'da, Rıfat Fırat ise Adıyaman'da gözaltına alınmıştı. Türkiye’de tutuklanan ve şok etkisi yaratan Polis Subayı Mustafa Çetereisi delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılmasının ardından soyguna karışmakla suçlanan Çetereisi basına çok çarpıcı açıklamalar yapmıştı.

İDDİALAR ORTALIĞI KARIŞTIRDI

24 Temmuz 2014’te yaşanan olaya ve yaşadıklarına dair Gündem Kıbrıs’ın ulaştığı ve Gündem Kıbrıs’a konuşan Mustafa Çeteresi, çarpıcı açıklamalar, iddialar ve suçlamalarda bulunmuştu. Kendisi ve kardeşi adına yapılan suçlamaları hiç bir şekilde kabul etmeyen Çetereisi, o günün PGM Vekili Pervin Gürler ve polis teşkilatını zan altına bırakacak iddialarda bulunmuştu.KKTC’den neden kaçtığı ve dönüp dönmeyeceği konusunda da suçlamalara yanıt veren Mustafa Çetereisi, ülkedeki adalet yapısına güvenmediğine vurgu yaparak, adalete güvenmeye başladığı gün adaya döneceğine dikkat çekmişti. Yaşanan büyük soygunun üzerinden tam 1 yıl geçmiş olmasına rağmen, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Mustafa Çetereisi halen KKTC’ye dönmedi ve nerede olduğu halen bilinmiyor.

SOYGUN PARASININ SADECE 770 BİN 500 TL’Sİ BULUNDU

Soygunun ardından günlerce tutuklu kalan kişilerin isimlerin ifadeleri ışığında araştırmalar yaptığını iddia eden polis paranın bir miktarını Akdeniz Köyü bir miktarını da Güneşköy'de bulduğunu iddia etmişti. Dönemin Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek çalınan 3 Milyon TL'nin 770 bin 500 TL'sinin bulunduğunu açıklarken, Gürler geri kalan miktarın bulunması için de çalışmaların sürdüğünü ve adı geçen 2 kişinin da arandığını aktarmıştı.

ÇETEREİSİ BERAAT ETTİ

24 Temmuz 2014'de ülke tarihinde ilk olarak yaşanan 3 milyon TL'lik Koop-Bank soygun davasının bir bölümü  29 Nisan 2015’te sonuçlanmıştı. Dava sonucunda beklenmeyen bir karar çıkarak, soygun suçlamasıyla tutuklu bulunan sanık Bilay Çetereisi soygunla ilgili olarak hakkında açılan 13 davadan suçsuz bulunarak beraat etmişti. Soygun suçlamasıyla ilgili olarak 9 ay merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık Bilay Çetereisi, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçsuz bulunarak beraat etmiş ve serbest bırakılmıştı.

3 MİLYON TL’NİN BÜYÜK BİR KISMI VE ARANAN ŞAHISLAR BUHAR OLDU

Yaşanan büyük soygunun ardından soyguna karıştığı gerekçesiyle tutuklanan ve suçsuzluğunu kanıtlayarak beraat eden Bilay Çetereisi’nin serbest bırakılmasının ardından büyük soygun olayıyla ilgili olarak hiç bir gelişme yaşanmadı. Çalınan 3 Milyon TL’lik paranın çok büyük bir kısmı ve soygunla suçlanan diğer iki isim olan Mustafa Çetereisi ve Rıfat Fırat halen daha kayıp ve bulunamıyor. Olayın ardından 1 yıl geçmesine rağmen halen çözülemeyen ve aydınlatılamayan ülke tarihin en büyük soygun olayının akıbetinin ne olacağı ise meçhul olarak görünüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler