• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Niko’nun Golü

Niko’nun Golü

SELAMLADI, SELAMDA KALDI

Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiades’in yeni dönem müzakerelerin ilk toplantısında masaya getirdiği bir dizi güven yaratıcı önlemin yanı sıra, Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi yönünde yaptığı açıklama ve Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi yönündeki çalışmaları selamladığı yönündeki ifadeye, KTFF başkanı Hasan Sertoğlu tepki gösterdi. Sertoğlu, geçen 10 ayda Rum liderin futbolu selamlamak ile yetindiğini, olayın selamda kaldığını söyledi.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ

Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar arasında en büyük mağduriyetlerden birisinin yaşandığı spor ambargosu konusunda ise Sertoğlu, liderlere çağrıda bulundu ve en büyük güven yaratıcı önlemin, spor ambargosunun kaldırılması olacağını kaydetti. Müzakerelerde spor ile ilgili bir çalışma yapılmadığını da söyleyen Sertoğlu, spor konusunda çok büyük hayal kırıklıkları yaşadıklarını da dile getirdi.

Nikos Anastasiades

Kıbrıslı Türklere yaşamın bir çok alanında uygulanan ambargolar arasında özellikle gençlerin yaşadığı en büyük mağduriyetin, spor konusunda gerçekleştiği gözlemleniyor. Üstelik, müzakerelere masasında spor konusunda bir çalışma yapılmadığı, Rum lider Nikos Anastasiades’in önceleri umut verici açıklamalar yapmasına karşın hiçbir gelişmenin olmadığı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) başkanı Hasan Sertoğlu tarafından dile getirildi.

Seroğlu Detay’a yaptığı açıklamada, ülke sporu ile ilgili hayal kırıklıklarının sürdüğünü, ambargolar altında ezilen sporcularca moral bozukluğunun devam ettiğini vurguladı.

SELAMLAMAKLA YETİNDİ

Sertoğlu, Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiades’in Cumhurbaşkanı Akıncı ile gerçekleştirdiği ilk toplantısına da atıfta bulunarak, güven yaratıcı önlemler şeklinde masaya konulan ve Rum liderin yaptığı açıklamalara tepkisini dile getirdi. Hasan Seroğlu, 2015 Nisan ayında iki lider arasında gerçekleşen ilk toplantıda Nikos Anastasiades’in “Kıbrıs futbolunun birleştirilmesine yönelik harcanan çabayı selamlayıp en erken zamanda başarı ile sonuçlandırılmasını dilemekteyim” ifadesine de atıfta bulundu ve “yalnızca selamlamakla kalındı, hiç bir şey yaptıkları yok” dedi.

SEYİRCİ KALMAYALIM

Kıbrıs müzakerelerinde spor konusu ile ilgili büyük beklentilerin de olduğunu ifade eder Hasan Sertoğlu, iki liderin özellikle Kıbrıslı Türk sporcular için bir jest yapılmasını arzuladığını, bunun ülke gençlerinin en büyük beklentisi olduğunu söyledi. “Bizim ilk imzaladığımız metne sadık kalınsa yeter” diyen Sertoğlu, “Kıbrıslı Türk futbolcuların bu şekilde izole edilmesini ve hep oynayanları tribünlerden seyretmesine iki liderin daha fazla seyirci kalmaması gerekiyor” dedi ve kendi gençlerimizin kendi sporcularımızın da artık sahada olması gerekliliğine vurgu yaptı.

LİDERLERİN BU KONUYA EĞİLMESİ GEREK

Müzakerelerin çok iyi niyetli bir atmosferde devam ettiğine de dikkat çeken KTFF Başkanı, “Bu kadar iyi niyetli, bu kadar güzel şekilde görüşmeler devam ederken, bu konuya da daha çok eğilmeleri gerekiyor” dedi ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Rum Lider’den spor ile ilgili taleplerde bulunması gerektiğini vurgulayan Hasan Seroğlu, Rum liderin de bu aşamada Kıbrıslı Türk Sporcular ile ilgili bir adım atması gerektiğine inanç belirtti.

GENÇLERİ NEYE GÖRE YÖNLENDİRECEĞİZ?

Seroğlu müzakereler çerçevesinde spor konusu ile ilgili bir çalışmanın olmadığını ifade ederken, özellikle olası bir referanduma da atıfta bulundu ve “spor ile ilgili biz ne yapıldığını bilemezsek, biz kendi gençlerimizi neye göre yönlendireceğiz bunu bilmiyoruz” dedi. KTFF Başkanı spor konusuyla da ilgili çalışmalar netleşmeden ne olacağını bilmediğini de söyledi.

GÜVEN BÖYLE ARTAR

Son zamanlarda Nikos Anastasiades’in Türkçe’nin AB’nin resmi dili olması ile ilgili çalışma yaptığına da işaret eden Hasan Seroğlu, spor konusunda da atım atılmasının elzem olduğunu, bundan daha faydalı ve daha güzel bir güven yaratıcı önlemin olamayacağını sözlerine ekledi.

Kıbrıs’ın güneyinden futbol takımları ile karşılaşmaların da yapılabileceğine işaret eden Sertoğlu, bizim açımızdan bir sakınca yoktur ama onlar bizimle maç yapmıyor. Biz Kıbrıs milli takımına bile sporcu vermeyi önerdik. Boşver bu konuda hayal kırıklığım devam ediyor dedi.

KOP konusunda da tıkanıklığın olduğunu, girişimlerin devam edeceğini belirten Hasan Seroğlu, o konuda ise FİFA’nın seçimini beklediklerini söyledi. FİFA’nın başkanlık seçimi gerçekleştirildiği zaman ¬gerekli yazışmaları yapıp randevu istedikten sonra sürecin yeniden ivme kazanmasını beklediklerini söyledi.

Barışcan ŞEKERCİ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler