• BIST 9524.59
  • Altın 2489.257
  • Dolar 32.5104
  • Euro 34.7089
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

ODTÜ Kuzey Kıbrıs 12. Akademik Yılına başladı

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun 12. Akademik Yılı açılışı, Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle yapıldı.
ODTÜ Kuzey Kıbrıs 12. Akademik Yılına başladı

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un da katıldığı törende bu yıl beşincisi düzenlenen “Yılın Yeşil Beyni Yarışması”nın ödülleri de sahiplerini buldu.

ODTÜ İLE KKTC ARASINDA AR-GE KÖPRÜSÜ

Açılış töreninde konuşma yapan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal; ODTÜ’nün, kampusu aracılığıyla Kuzey Kıbrıs’ta 11 akademik yılı geride bıraktığını, kuruluş ve olgunlaşma sureci sayabilecek bu 11 yıl içinde;  ODTÜ’nün eğitim kalitesini, yüksek standartlarını, nitelikli insan gücünü ve fiziki alt yapıyı kurma, süreç ve geleneklerini kökleştirme çalışmalarının başarıyla tamamlandığını vurguladı.

Görevi devraldığı kısa süre içerisinde akademik ve idari süreçleri ile geçen yıllarda yapılan yoğun çalışmaları değerlendirdiğinde, bir ODTÜ’lü olarak gurur duyduğunu ifade eden Baykal, eski rektörlere teşekkür etti.

Baykal, “Bugün geldiğimiz noktada ise, kampusumuzun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öngörülen misyonunun tüm boyutlarına yoğunlaşmaya ve katkı sunmaya artık hazırız” dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin, özellikle araştırma geliştirme alanlarında sahip olduğu 60 yıllık deneyim ve birikimini KKTC’deki tüm paydaşların hizmetine sunması konusundaki köprü rolümüz daha da pekişeceklerini kaydeden Baykal,  “AR-GE süreci dışında, ODTÜ Kıbrıs olarak, her zaman içinde yer aldığımız çevrenin sosyal ve kültürel yaşamına katkı yapmayı hedefledik. Kampus içindeki tüm sosyal, kültürel ve akademik etkinliklerimiz öğrencilerimiz dışında, yöre halkıyla da paylaşıldı” şeklinde konuştu.

 2016-2017 Akademik Yılına 2910 öğrenci ile başladıklarını belirten Baykal, “47 ülkeden gelen uluslararası öğrenci oranının artmasıyla birlikte daha da belirginleşen çok kültürlü öğrenci profilimizin bizlere çeşitli sorumluluklar yüklediğinin ve aynı zamanda da yeni fırsatlar sunduğunun farkındayız” ifadesini kullandı.

PROF DR. KÖK

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ise, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kınayarak başladığı konuşmasında, üniversitelerin eğitim ve araştırma çalışmalarının yanında; ekonomik ve toplumsal süreçlere yönelik bilimsel düşünceler üretmeli ve toplumu oluşturan değerlere sahip çıkarak, demokrasinin evrensel ilkelerinin topluma yayılmasında öncü rol alması gerektiğini söyledi.

Kök, ODTÜ’nün yürüttüğü AR-GE faaliyetleri, oluşturulmaya başlanan ODTÜ’nün Kurumsal Bağış Ofisi (Fundraising Office); Araştırma Parkı binası; Tasarım ve İnovasyon Merkezi (ODTÜ Tasarım Fabrikası); Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEMM) ve ODTÜ Teknokent hakkında bilgiler verdi.

Açılış töreninde, ODTÜ Kıbrıs’ın, “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı” tarafından, bu yıl beşincisini düzenlenen, üniversite ve liselere öğrencilerine yönelik uluslararası proje yarışması “Yılın Yeşil Beyni 2016”ın şampiyonlarına ödülleri de verildi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler