• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 36 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 34 °C
  • İskele 36 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Öğrenci var öğretmen yok

Lefkoşa’da Atatürk Meslek Lisesi’ndeki “Kuaförlük ve Güzellik” bölümündeki dört öğretmen eksiği, yaklaşık 100 öğrencinin 15 gündür derslerinin boş geçmesine neden oluyor. Bu durumu öğrenen veliler ise öfkeli
Öğrenci var öğretmen yok

Ali CANSU

Okullar açıldı, eğitim başladı aradan iki hafta geçti ancak bazı okullardaki öğretmen eksikliği giderilemedi. Bu okullardan biri de Atatürk Meslek Lisesi…

Lefkoşa’daki Atatürk Meslek Lisesi’ndeki öğretmen eksikliği, öğrenci velilerini isyan noktasına getirdi.

“Kuaförlük ve Güzellik” bölümünde dört öğretmen eksikliği, yaklaşık 100 öğrencinin derslerinin boş geçmesine neden oluyor.

15 gündür okulda öğretmen olmadığı için çocuklarının derslerinin boş geçtiğini öğrenen bir grup veli, dün okula giderek Okul Müdürü Aktan Erdoğa ile görüştü ve son durum hakkında bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin okula verilmesi için Maliye Bakanlığı’ndan onay beklediği öğrenildi.

Okul müdürü de dertli

Okul Müdürü Aktan Erdoğa, veliler ve öğrencilerle birlikte okul yönetiminin aynı görüşte olduğunu söyledi.

Öğrenci ve veliler kadar kendilerinin de öğretmen eksikliklerinden dolayı sıkıntı çektiklerini ifade eden Erdoğa, “Okul müdürü olarak en büyük sıkıntım bahçede ders saati öğrenci görmektir. Bundan çok rahatsız oluyorum. Şu an en az 100 öğrenci dışarıda boş geziyor” dedi.

Okul açıldıktan sonra dört öğretmenin görevlerine başlamadığını belirten Erdoğa şöyle devam etti:

“Burada bir kasıt yoktur. Kuaförlük ve güzellik bölümünün özel durumu vardır. Dört yıllık mezun öğretmen bu branşta yok. Bu bölüme yedi münhal açıldı ancak dört yıllık öğretmen mezunu olmadığı için bir tane bulamadılar. Dört yıllık olmadığı zaman öğretmen adayları münhale başvuramıyor. Şu anda geçici personel alınacak” dedi.

Bakanlığın kendilerine öğretmenlerin hazır olduğunu ancak Maliye Bakanlığı’ndan yetki bekledikleri konusunda bildi verildiğini kaydeden Erdoğa, sorunun pazartesinden önce çözülmesini beklediklerini ifade etti.

Tayançlı: Okul yönetimiyle aynı görüşteyiz

Veli Savaş Tayançlı, okulla ilgili herhangi bir problemleri olmadığını sadece Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okula atanmayan öğretmenler hakkında bir hak arayışları olduğunu söyledi.

Okulda dört öğretmeninin eksik olduğunu ve 15 gündür çocuklarının derslerinin boş geçtiğini kaydeden Tayançlı, okul müdürünün kendilerine sorunun bugün veya pazartesi çözülmesini beklediklerini ifade ettiğini belritti. Tayançlı, “Bakanlıkların bu konularda biraz daha hızlı hareket etmesini istiyoruz. Sorun çözülürse öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve biz de rahat ederiz” dedi.

Güner: Çocuklar ders almaya hazır, öğretmen yok

Veli Suphiye Güner, okul müdürünün bakanlıktan öğretmen talebinde bulunduğunu belirtti. Güner, çocukların derslere girmediği zaman boş boş gezdiklerini ifade ederek, “Çocukların başına bir şey gelse kim sorumlu olacak?” diye sordu.

Veliler olarak taleplerinin en kısa zamanda sorunların çözülmesi olduğunu dile getiren Güner, okulda bir değil dört eksik öğretmen bulunduğuna işaret etti. Veliler olarak okul müdürüne konuşup son durumu öğrendiklerini anlatan Güner, çocukların ders almaya hazır olduklarını ancak başlarında öğretmen olmadığını söyledi. Öğrencilerin okulda boş ders yaptıkları için artık okuldan soğuduklarını ve gitmek istemediklerini de ifade eden Güner, her şeyin yoluna girmesini arzu ettiklerini söyledi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler