• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Olağan Denemeler’in uluslararası yolculuğu sürüyor…

4 farklı ülkede 5 festivalde daha gösterilecek
Olağan Denemeler’in uluslararası yolculuğu sürüyor…

Yönetmenliğini Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu çiftinin birlikte üstlendiği “Olağan Denemeler” adlı kısa film, ekim ve kasım aylarında 4 farklı ülkede 5 uluslararası film festivalinde daha gösterilecek.

Sırasıyla Arjantin, İspanya, Guatemala ve Kanada’da gösterilecek “Olağan Denemeler”, dünya prömiyerini yaptığı Nisan 2015’ten bu yana 22 ülkede toplam 35 festivalin resmi seçkisinde yer almayı başardı. 

OSCAR Seçmeleri’ne katılan ilk ve tek Kıbrıs Türk yapımı kısa film olma özelliğini taşıyan “Olağan Denemeler”in üç uluslararası ödülü bulunuyor.

İLK DURAK ARJANTİN

Olağan Denemeler’in ekim ayındaki ilk durağı Arjantin olacak. Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te bu yıl 7’incisi düzenlenen “Festival Internacional del Cortometraje” adlı festivale seçilen Olağan Denemeler’in gösterimi 14 Ekim Cumartesi akşamı yapılacak. Bu gösterim Olağan Denemeler’in Arjantin prömiyeri olacak. “Alliance Francaise de Bella Vista” adlı Fransız Kültür Derneği’nin organize ettiği festival 15 Ekim’de sona erecek.

İSPANYA’DA ÜÇÜNCÜ KEZ GÖSTERİLİYOR

Olağan Denemeler, Arjantin’den sonra İspanya’da da gösterilecek. Kısa adı FICBE olan “Festival Internacional de Cortometrajes de temática social” adlı festivale seçilen Olağan Denemeler, üçüncü kez İspanya’da gösterilmiş olacak. İspanya’nın kuzeyindeki Navarre bölgesinde 22-24 Ekim tarihleri arasında bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek olan FICBE, “Berriozar Films Kultural” adlı sivil toplum örgütü tarafından düzenleniyor.

ORTA AMERİKA PRÖMİYERİ GUATEMALA’DA

Olağan Denemeler, ekim ayındaki üçüncü uluslararası gösterimini Guetamala’da yapacak. Orta Amerika’nın en önemli sinema etkinliklerinden biri olan “Icaro Festival Internacional de Cine” adlı festivale seçilen Olağan Denemeler’in Guatemala’daki gösterimi İspanyolca alt yazı ile yapılacak. Olağan Denemeler 22-29 Ekim tarihleri arasında bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan bu festivaldeki gösterimi ile Orta Amerika prömiyerini yapmış olacak.

KANADA’DA ÜST ÜSTE İKİ GÖSTERİM

Olağan Denemeler, kasım ayında da Kanada’nın önemli festivallerinde gösterilecek. Olağan Denemeler Kanada prömiyeri sayılacak ilk gösterimini bu yıl 35’incisi gerçekleştirilecek olan “Festival du cinéma international en Abitibi-Témiscamingue” adlı festivalde Fransızca alt yazı ile yapacak. Kanada’nın Quebec eyaletinde düzenlenen festivalde, bu yıl 30 ülkeden 150 kısa ve uzun metraj filmin gösterimi yapılacak.

Olağan Denemeler’in Kanada’daki ikinci gösterimi, bu yıl 11’incisi düzenlenen Hamilton Uluslararası Film Festivali’nde yapılacak. 5-13 Kasım tarihleri arasında Hamilton şehrinde düzenlenen festival, Kanada Film Pazarı’na da ev sahipliği yapacak. Olağan Denemeler’in Hamilton’daki gösterimi 12 Kasım akşamı gerçekleştirilecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler