• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 33 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 33 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Ölümlü kazaya 3 yıl hapis

Boğazköy’de 14 yaşındaki Mehmet Topal’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasından dolayı yargılanan sürücü Afet Karasalih 3 yıl hapse mahkum edildiKaynak: Ölümlü kazaya 3 yıl hapis
Ölümlü kazaya 3 yıl hapis

            Suna Erden

Boğazköy’de 14 yaşındaki Mehmet Topal’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasından dolayı yargılanan sürücü Afet Karasalih hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı 4 davadan suçu bularak 3 yıl hapse mahkum etti. Kararın ardından Topal’ın ailesi ile Karasalih’in yakınları arasında gerginlik yaşandı. Topal’ın ailesi 3 yıl hapis cezasının az olduğunu savunurken, tartışan aileler daha sonra dağıldı. 

DÖRT DAVADAN YARGILANDI 

Boğazköy’de Temmuz ayında meydana gelen trafik kazasında 14 yaşındaki Mehmet Topal’ın ölümüne neden olmak suçu başta olmak üzere toplam 4 davadan yargılanan Afet Karasalih hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen karar duruşmasında Karasalih yargılandığı “Ölüme neden olma”, “Dikkat ve ihtimam göstermeksizin kaza yapmak”, “İhtiyatsızca aceleyle ve halka tehlike edecek şekilde araç sürüp kaza yapmak” ve “İnsan hayatını tehlikeye sokacak şekilde araç kullanmak” davalarından suçlu bulundu. Merkezi Cezaevi’nde 4 aydır hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen sanık Karasalih, başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen huzuruna çıkarıldı. 

YOLLAR GÜVENLİ OLMAKTAN ÇIKTI 

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliği ile verdiği kararı Yargıç Seran Bensen okudu. Heyet, 27 yaşındaki Afet Karasalih’i 3 yıl hapislik cezasına çarptırdı. Ağır Ceza Heyeti, Yargıtay kararlarına değinerek, sanığın ıslah edilmesinden ziyade cezaların caydırıcı ve ibret verici olması gerektiğine işaret etti. Kararda, ülkedeki yolların güvenli olmaktan çıktığı, halkın tedirgin olduğu ve bu tedirginliğin ölümlü kazaların meydana gelmesine etki edebileceği vurgulandı. Sürücülerin trafik kurallarını ihlali ve ciddi ihmalkârlıklarının ölümlü trafik kazalarına neden olduğu belirtildi. Her davanın kendi unsurları içinde değerlendirildiği ve tarafların kusurlarının önemli olduğuna değinilen kararda, bu davada da hususların ele alıp değerlendirildiği ifade edildi. 

BASİRETSİZ KULLANDI 

Ağır Ceza Heyeti, sanığın aracı ile Mehmet Topal’a çarpma noktasının yolun dışında meydana geldiğini, duramayarak garaja çarptığını aktardı, sanık Karasalih’in meskûn mahalde uygun araç sürmediğini ifade etti. Heyet, sanığın “basiretsiz” bir şekilde araç sürerek kazaya sebebiyet verdiğine vurgu yaptı, sanığın yavaşlamayarak yol dışında bulunan çocuğa çarpması ile kazada kusurlu olduğuna bulgu yaptı. Dava boyunca sanığın üzgün ve olaydan ötürü ciddi şekilde etkilenmiş ve yıpranmış olduğunu gözlemlediklerini ifade eden heyet, bu unsurların sanığın lehine değerlendirildiğini belirtti. Heyet, bu tür suçların telafisinin olmadığına vurgu yaparak, sanık aleyhine ve lehine olan durumları oy birliği ile değerlendirerek 3 yıl hapislik cezasına mahkum edildiğini kaydetti. Heyet, ayrıca Karasalih’in tahliye edildiği gün itibari ile 6 yıl ehliyetine el konulmasına emir verdi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler