• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Önce Instagram istatistikleri açıklandı sonra anasayfası değişiyor

Dünya devi olmayı başaran Instagram istatistikleri açıklandı. Dünya genelinde aylık 400 milyon kullanıcı ile şov yapan Instagram Bu sayı günlük olarak hesaplandığında ise ortalama 75 milyon kullanıcı uygulamayı her gün aktif kullanıyor.
Önce Instagram istatistikleri açıklandı sonra anasayfası değişiyor

Instagram uygulaması dünya devleri arasında yarışmaya devam ediyor. Instagram istatistikleri açıklandı, görenleri şoke etti. Peki Instagram uygulması ne işe yarıyor ?

Instagram’a dair bazı istatistikler Expandedramblings'de açıklandı

Aktif kullanıcı sayısı, kullanımın cinsiyetlere dağlı, yaş aralıkları gibi birçok istatistiğin yayınladığı rapor şu şekilde:

-Dünya genelinde aylık 400 milyon kullanıcı, Instagram’ı aktif olarak kullanıyor.

-Bu sayı günlük olarak hesaplandığında ise ortalama 75 milyon kullanıcı uygulamayı her gün aktif kullanıyor.

-Bu rakamları internet kullanımı ile kıyaslayıp, yüzdeye vurulduğunda daha çarpıcı bir sonuç elde ediliyor. İnternet kullanan insanların yüzde 20’si Instagram kullanıyor.

-Sanılanın aksine erkekler, kadınlara oranla daha fazla Instagram’ı kullanıyorlar. Dünya genelinde Instagram’ı kullananların yüzde 51’ini erkekler oluşturuyor.

-Mevcut Instagram hesaplarının yüzde 8’i “fake hesap” olarak bilinen sahte hesaplardan oluşuyor.

-Uygulamanın dünya genelinde 400 milyon aktif kullanıcı tarafından kullanıldığını belirtmiştik. Aktif kullanıcıların yanında aktif olmayanlarda var. Mevcut hesaplar arasında yüzde 30 oranında kullanıcı hesaplarını aktif olarak kullanmıyor.

-Beklendiği gibi uygulamayı gençler ağırlıklı olarak kullanıyor. Instagram’ın yüzde 90lık kullanıcı dilimini gençler oluşturuyor.

-Instagram’ı gün geçtikçe bünyesine yeni kullanıcılar katarak büyüdüğü bir gerçek. İleriye dönük planlarda uygulamanın durdurulamaz boyutlara geleceği ifade ediliyor. Instagram’ın 2018 yılında yalnızca ABD’de 106.2 milyon kullanıcıya sahip olması bekleniyor.

-İstatistikte daha derine inildikçe her sosyal medya hesabında olduğu gibi, Google şirketine ait Instagram da da genç kızların sahip oldukları mağduriyetler belirtilmiş durumda. Instagram kullanan genç kızların yüzde 9’u uygulama içerisinde tacize maruz kalmış durumda.

Instagram'da en çok takipçisi olan isim Selena Gomez

23 yaşındaki pop şarkıcısı ve oyuncu Selena Gomez, resmi olarak 'Instagram'da en çok takipçisi olan kişi' oldu.

Paylaşım sitesindeki en yakın rakibi ve aynı zamanda özel hayatında en yakın arkadaşı olan Taylor Swift'in ise 69.3 milyon takipçisi var. Üçüncü sırada yer alan Kim Kardashian'ın ise 3.7 milyon takipçisi bulunuyor.

Instagram Anasayfası Değişiyor

Instagram profilinizin ana sayfasında yer alan karelerin kısa süre içinde Facebook'takine benzer bir sıralama ile karşınıza çıkabilir. 

Ana sayfasını yenileme kararı alan Instagram yaptığı açıklama ile kullanıcıların takip ettikleri kişilerin gönderilerini kronolojik sıraya göre değil, karışık bir sıra ile göreceklerini duyurdu. 

2014 yılında 1 milyar dolar karşılığında Facebook'un bünyesine katılan Instagram'ın bu özelliği Facebook’un Haber Kaynağı kısmına benzeyecek. 

Hala diğer kullanıcıların gönderilerini yüklenme tarihlerine göre sıralayan mobil fotoğraf paylaşım uygulaması, yeni özelliğin devreye girmesinin ardından bu sıralamayı üyelerin etkileşime girdiği kullanıcıları baz alarak yapacak. 

Başka bir deyişle bu özellik sayesinde en çok ziyaret ettiğiniz sayfalardan yapılan paylaşımlar ile ana sayfanızda daha sık karşılaşacaksınız. Uzun süre ziyaret etmediğiniz kullanıcıların paylaşımları ise daha nadir bir biçimde ana sayfanızda yer alacak. 

ABD basınına konuşan Instagram CEO'su Kevin Systrom, şu anki ana sayfadaki sıralama nedeniyle kullanıcıların paylaşılan öğelerin yüzde 70'ini kaçırdığın altını çizdi. Kısa süre içinde kullanıma girecek özellik sayesinde Instagram'ın kişilerin platformda geçirdiği süreyi artırıp artıramayacağını ise zaman gösterecek. 

Instagram nedir?

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf paylaşma uygulaması. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır. Kevin Systorm ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. Facebook'a satılmadan önce 30 milyon kullanıcısı olan Instagram'ın 2016 yılı itibariyle 400 milyon kullanıcısı var.

Instagram ilk başta sadece iPhoneiPad ve iPod Touch aletlerinde kullanılırken 2012 Nisan'daAndroid 2.2 (Froyo ve üstü yüklü kameralı telefonları da destekledi. Uygulama iTunes App Store ve Google Play online satış mağazalarında dağıtılıyor.Instagram'ın kurucusu Kevin Systrom'dur

21 Nisan 2012 tarihinde Facebook, şirketi (ve 13 çalışanını)[8] yaklaşık 1 milyar dolar nakit karşılığında satın aldı.Şirketin kendisini bağımsız olarak yönetebilmesi hedefleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler