• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan Kıbrıs Rallisi, bu yıl 16-18 Haziran tarihleri arasında yapılıyor

Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ile Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) bir ayağı olan Kıbrıs Rallisi, bu yıl 16-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak.
Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan Kıbrıs Rallisi, bu yıl 16-18 Haziran tarihleri arasında yapılıyor

Larnaka’da 16 Haziran Cuma günü başlayacak yarışa, Güney Kıbrıs’tan 37, KKTC’den 12, üçüncü dünya ülkelerinden 20 ve Türkiye’den 6 olmak üzere 75 rallici katılacak.

Lefkoşa Özel Seyirci etabı 17 Haziran Cumartesi günü saat 11.30 ve 16.30’da olmak üzere iki kez gerçekleştirilecek. Gün içerisinde ise Lefkoşa Dereboyu’nda aktiviteler olacak.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği, Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu (KKTOK) ve Kıbrıs Otomobil Kurumu (CAA) iş birliğiyle bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek ERC  ve MERC Lefkoşa Seyirci Özel Etabı ile ilgili bilgi vermek amacıyla bugün basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısı saat 10.30’da Lefkoşa Eziç Restorant’ta yer aldı.

Basın toplantısında KKTOK Başkanı Tigin Kişmir, CAA Başkanı Antonis Michaelides ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı birer konuşma yaptılar.

KİŞMİR: “KIBRIS’IN EN BAŞARILI İKİ TOPLUMLU ORGANİZASYONU”

KKTOK Başkanı Tigin Kişmir konuşmasında Uluslararası Otomobil Kurumu FIA’nın Kıbrıs Rallisi’ni Kıbrıs’ın en başarılı iki toplumlu organizasyonu olarak gösterdiğini kaydetti. Bu yıl Kıbrıs’ta ilk kez dünya şampiyonalarında kullanılan “Donut” geçişinin Girne Kapısı’nda gerçekleştirileceğini kaydeden Kişmir, güvenli bir organizasyon için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

MICHAELIDES: “BİRLİKTE VE DOSTLUK İÇİNDE MUCİZELER YARATABİLECEĞİMİZİN MESAJI”

CAA Başkanı Antonis Michaelides de konuşmasında Lefkoşa Seyirci Özel Seyirci Etabı’nın geçtiğimiz yıllarda uluslararası ralli etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen farklı şehir etapları kadar başarılı olduğunu ifade etti.

Michaelides, Lefkoşa Seyirci Özel Etabı’nın Lefkoşa’nın güneyinde daha kısa olacakken, Kuzey’de geçen yılki parkurun aynı kaldığını belirtti.
 
Antonis Michaelides, bu yıl Kıbrıslı Türk yarışmacıların sayılarında artış olmasının da çok teşvik edici olduğunu ifade etti.

Kıbrıslı Türklerin ve Rumların bu kadar büyük bir uluslararası etkinlik için birlikte çalışmalarının önemini vurgulayan Michaelides, “Böylece birlikte ve dostluk içinde mucizeler yaratabileceğimizin güçlü bir mesajını gönderiyoruz dedi.

HARMANCI: “SINIRLARI AŞAN TEK ORGANİZASYON”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı (LTB) Mehmet Harmancı ise LTB olarak dördüncü kez ülkenin en önemli uluslararası boyuttaki spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan ve bunu mükemmele yakın bir derecede tamamlamaktan heyecan ve gurur duyduklarını kaydetti.

Harmancı, Lefkoşa’nın hem tarihi, hem de sunduğu görsel olanaklarla seyircilere büyük bir zevk yaşattığını ve uluslararası boyutta tanınmaya da katkı koyduğunu söyledi.

Çok büyük bir hazırlık içerisinde olunduğunu, yaklaşık 4 sokağın organizasyondan etkilendiğini ifade eden Harmancı, bölgede yaşayan insanların en az rahatsız olacağı şekilde çalıştıklarını da belirtti. Sokak sakinlerine önceden bilgiler verildiğini ve ne gibi tedbirler alabileceklerini bildiklerini kaydeden Harmancı, sıkıntılı durumlarda da kendilerine ulaştıklarını ve bunların aşılması için belediyenin elinden geleni yaptığını ifade etti.

Harmancı,  Kıbrıs Rallisi’nin Kıbrıslı Türk sporcuların kendilerini uluslararası arenada uluslararası bir şemsiyenin altında gösterebilecekleri tek tanınmış ve aynı zamanda adadaki sınırları aşan tek organizasyon olduğunu da vurguladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler