• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Özkıraç ‘ Gökkubbeyi başlarına yıkarız’

KKTC’nin en önemli kurumlarından bir tanesi konumunda Kıb-Tek ile ilgili olarak son zamanlarda gündeme gelen ‘Özelleştirme ‘ve enterkonnek sistem ile ilgili olarak  El- Sen Başkanı Kubilay Özkıraç sert açıklamalarda bulundu.
Özkıraç ‘ Gökkubbeyi başlarına yıkarız’

ELEKTRİK SORUN OLACAK AMA BAKAN YATIRIM YAPILMASINI İSTEMİYOR

Detay TV’nin konuğu olan Kubilay Özkıraç yaptığı açıklamada, öncelikle savaştan kaçarken hayatlarını kaybeden Mültecilerin acısını paylaşmak istiyorum. Son zamanlarda El-Sen’in,  kamu sektörü ile ilgili kararlar aldı. Ancak aldığı kararları  bakan uygulamamak için her hürlü manevrayı yapıyor.  El Sen olarak 4 santral yatırımı yapılmalı aksi takdirde üstüne basa basa söylüyorum elektrik sorun olacak. Ancak Bakan yatırım yapılmasını istemiyor. Ankara’ya uçacak oradan talimat alacak dedi.

ZAM İLE AHALİYİ SİNİR EDİP ÖZELLEŞTİRİN GİTSİN DEDİRTMEK İSTİYORLAR

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç açıklamalarına devamla, eskiden bir dönem kararlar alındı. İsmet Akim döneminde yatırımlar yapıldı. Şimdi yatırım yapılsın diyoruz ama bukez bakan karşı çıkıyor. Bakan sermayeye hizmet eden bir kişidir. Genç iş adamları derneği başkanlığı yaptı. Yatırıma ‘Androş’ koyuyor. Çağrı yapıyorum. Bıraksın bu kabloyu bıraksın özelleştirme işini. Biz El-Sen olarak Enterkonekte sistemine karşı değiliz. Yapılan zamların maksadı,  Ahaliyi sinir edelim zammı basalım. Zam sonrasında ahaliyi sinir edince satalım gitsin diyecek. Yok öyle iş ifadesinde bulundu.

ERHAN ARIKLI TEKNECİKTE BİR SAAT BİLE KALAMAZ

Özkıraç açıklamasına devamla şunları kaydetti.  ‘’Bu ülkede açlık sınırında olan insanlar var. Bu noktada toplumun düşünülmesi gerekir. Biz her olaya toplumsal bakıyoruz. Döviz bu ülkede 80’lerden beridir her daim etkili oldu. Biri konuşur hapşırır döviz artar. Türkiye öksürür döviz yükselir. Aksırır döviz yükselir.  İster soldan ister sağdan ister ortadan biz bu ülkede stabil para biriminin artık hayata geçmesinden yanayız.  4’lü koalisyonun sıkıntılarını bilirim. Hükümet asgari ücretliye yüzde otuz,  memura 50 hayvancı ve üreticiye teşviği versin ve onları rahatlatsın. Halka vermediğini, Kumar baronlarına veremezsin. Maaşlar ile ilgili ortaya iddialar atılıyor. Bu iddiaları kumar baronlarının kalemşörleri sayfalarına taşıyor. KKTC’nin Milletvekili Erhan Arıklı’yı tekneciğe götüreyim. Orada bir saat çalışırsa ben artık ağzımı açmayacağım. Arıklı birde direk üstüne çıksın. Mecliste oturacak oh. Milletvekili de sözüm ona köşe yazarları da haddini bilecek.

DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE HEPSİNE CEVAP VERECEĞİZ

Biz gerekirse fedakarlıkta yaparız. Onlar da fedakârlık yapsın. Bir milletvekilinin maliyeti 20 bin TL. kumar baronlarının kalemşörleri atıp tutuyor. Tek tek hepsine demokratik şekilde hepsine cevap vereceğiz’’

AKSA BU TOPLUMUN KANINI EMİYOR

Cemil Kazancı geldi. Ahmet bey ile görüştü. Kazancı, Ahmet beye, bırakın Mağusa Limanındaki santralı çıkartalım. 4 santrali biz getirelim. Zaten bir tanesi limandadır. 3 tane daha getirelim. Bize  alım garantisi verin dedi.  Ahmet bey bildiğim kadarı ile Cemil Kazancının teklifini reddetti. Bence Ahmet bey doğru bir karar verdi diyen Kubilay Özkıraç, Kazancı, alım garantisi ister.  Aksa’ya 41 milyon her ay ödenir. Santralleri getirir ve alım garantisi de verilirse bu rakam 60 milyon olacak. Aksa bu toplumun kanını emiyor. Bu ülkenin belalısıdır. Aksa devreden çıksa bile Elektrik Kurumu olarak biz ülkeye yetecek elektriği üretiriz dedi.
 

KIB-TEK’İ 3 BÖLÜP SATACAKLAR

El-Sen başkanı Kubilay Özkıraç,  Aksa ülkeye getirilirken,  El-sen ciddi tavır almadı. Bu sendika olarak bizim hatamızdır.. Aksa bu toplum belasıdır. Kıb-Tek’in yatırım yapması şarttır. Bağımsız bir yapı olursa inanın inanılmaz şeyler yapılır. Yatırımın parası hazırdır. Kablo olayı gündeme getirilmesi bilinçlidir ve Kıb-Tek özelleştirilecek. 3 bölecekler. Parça parça satacaklar. Birilerine satılacak. Örnek Ercan. Evrim poyrazın kitabını herkes okusun. CAS çalışanı inim  inim inliyor. Maliye bakanı satacam diyor. Be ama babanın malıdır da satacan. Kimin malını kime satacan ifadesinde bulundu. .

ÜLKEYİ KARANLIKTA BIRAKMAYIZ

.Özkıraç açıklamasına şöyle devam etti.  ‘’Adam gibi dur Yalakalık yapma esas duruşta durma çok şey değişir. Bunların derdi paradır. Bizim bakan da liberaldir. Birde Demokrat liberal kesim var. Bunların Kıblesi paradır. Sermayenin adamıdır. Bakan özür dilesin ve 4 santral alınsın.. Kıb-Tek çalışanı bu toplumu karanlıkta bırakmaz. Her türlü fedakarlığı yapacak. Yağmurda çamurda insanımız çalışır ve halkını karanlıkta bırakmaz. Satmaya kalkarlarsa inanın gök kubbeyi başlarına yıkarız. Kıb-Tek’in mevcut yönetimi yatırıma sıcak bakar. Aklın yolu birdir. Zam zam bu resmen halka zulümdür. Alım garantisi çok tehlikeli, yatırım yapılırsa Aksa’ya gerek olmaz. Hepsi yalaka. Çık Ankara’nın karşısına. Adam gibi durun. Teşvikleri. Kumarhanelere vermeyin. Dome otelde otel ile kumarhanenin elektrik saatleri ayrıldı. Diğer kumarhanelere ayni uygulamayı yapın ve sayaçları ayırın. Kumar baronlarına vermek yerine sosyal yardım ile geçinen insanlara teşvik verilsin..1986’da Özal geldiğinde meşhur kumarhanenin kalemşörü Özal’a mektup yazdı ve kitleri satın demişti. Şimdi geleceksin ve otelin bilmem neyini savunacaksın. Savunsan ya asgari ücretliyi ve garibanı. Herkes haddini bilecek dedi.

KIB-TEK SİYASETTEN ARINDIRILMALI

Teşvik hayvancıya da üreticiye de ver. Kumarhanelere verme. Bir bakan çıkıyor. Maliye bakanı patlacan bu ülkeyi. Gençlik ne halde görülüyor. 85 milyon zenginlere verildi vakıflardan ama bir kuruş geri dönmedi. Kıb-Tek siyasetten arındırılmalı. Siyaset elini çekmeli. Her kesimden, sanayici, iş adamı, mühendis ve benzer iş güçlerinden uzman görüşler alınarak yönetim oluşturulsun. Siyasetçi elini çeksin diyen Özkıraç, Bu işin uzmanlarına bakmalı. Sıvılaştırılmış gaz santrali kurulsaydı bayağı tasarruf yapılacaktı. Ama sermaye kesimi hep kendine yonttu. Hep kar kar başka birşye yok. Gazeteci uzman oldu dedi.

ONLARIN BİR ELİ YAĞDA DİĞER ELİ BALDA YA GARİBANIN !..

Özkıraç açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘’Ülkede bir kavga verilmeli.  Ancak El –Sen bu kavgayı tek başına vereme. Bütün sendikalar ile toplum ayağa kalkmalı vecçocuklarının geleceği için biz kavgaya hazır olmalı. Bu ülkede et yemeyen insan var. Çöpten ekmek toplayan insanlar var. Biz fedakarlığa hazırız. Bazı dosyaları açacağız. 13 bin lira kıb-tek büyük yalan üst kademedir. 3 bin 500 alan birçok çocuk var Milletvekilleri de maaşları indirsin. Bir elleri yağda bir elleri balda. Garibana da mazbata. Hukuk da onların elinde garibana tak kelepçeyi yolla hapishaneye.  

ALTERNATİF ENERJİYE KARŞI DEĞİLİZ

Alternatif enerjiye karşı değiliz. Dairede bu işi çok iyi bilen insanlarımız var. Öğretmen, gazeteci bakarsınız bu işin uzmanı olmuş. Bıraksınlar bu işi uzmanlara. Devletin bize borcu var belediyelerin var. Su birlikleri var ya 7 buçuk milyon borcu var bunu nasıl etti. Kesilecek. El-Sen yönetim kurulu hafta içinde kuracak ve bu tetkiklere bakacak. Hukuk çöktü, sağlık öyle. Eğitimde çöktü. Cemal hoca don kişot değil. Tufan hoca ile konuştum her taraf çöktü çöktürüldü. Emekçi kesimlere direnme çağrısı yaptım. Toplum olarak hep beraber direnmeliyiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler