• BIST 9530.47
  • Altın 2475.435
  • Dolar 32.4406
  • Euro 34.7097
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Özkızan: Kıbrıslı Türk Halkı Geri Çevrilmeye Alışkın Olsa da, Geri Adım Atmayacaktır!

Özkızan: Kıbrıslı Türk Halkı Geri Çevrilmeye Alışkın Olsa da, Geri Adım Atmayacaktır!
Özkızan: Kıbrıslı Türk Halkı Geri Çevrilmeye Alışkın Olsa da, Geri Adım Atmayacaktır!

Tarih 21 Nisan 2014… Bağımsızlık Yolu, Kıbrıs’ın kuzeyinde gerçekleşecek 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılmak için Larnaka Havaalanı’ndan Kıbrıs’a giriş yapmaya çalışan Sırbistan çocukları kafilesinin Kıbrıs Cumhuriyeti yetkilileri tarafından ülkeye alınmamasını protesto etti. Bağımsızlık Yolu, Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı önünde yaptığı protestoda, Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerine şöyle seslendi: “Gencecik kalplerin, başka bir coğrafyayı ziyaret etmek, yepyeni arkadaşlar edinmek hevesleri, kapkara bir hüzne dönüşürken; sizin devletleriniz nedir ki?”

 

Tarih 15 Aralık 2019… Bağımsızlık Yolu, IGCSE programı Türkçe dalında dünya birincisi olan Berilsu Meral’in, ödülünü almak üzere Kıbrıs’ın güneyine geçmesine Kıbrıs Cumhuriyeti otoriteleri tarafından ‘Türkiye kökenli’ olduğu gerekçesiyle izin verilmemesini protesto eden bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Lokmacı Geçiş Kapısı’nda toplanan Bağımsızlık Yolu üyeleri, Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerine şöyle seslendi: “yere batsın milliyetçiliğiniz, çocukları ağlatan kirli siyasetiniz”.

 

Tarih 27 Eylül 2022… Bağımsızlık Yolu’ndan bir heyet, Türkiye’de çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara’ya hareket etti. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda, heyette bulunan Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu’nun Türkiye’ye girişine izin verilmedi. Rahvancıoğlu bir süre bekletildikten sonra Kıbrıs’a geri gönderilecek.

 

***

 

Kıbrıslı Türkler, sınır ve geçiş kapılarından ilk kez geri çevrilmediler. Kıbrıslı Türkler “yasak” lafını duymaya, geri çevrilmeye, gözetim altında tutulmaya alışkındırlar. Kıbrıslı Türkler hem Kıbrıs Cumhuriyeti’nin geçiş kapısından geri çevrilirler, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin kapısından geri çevrilirler. Kıbrıslı Türkler hem Kıbrıslı Elen yetkililerin yasakları ile karşılaşırlar, hem de Türkiye yetkililerinin yasakları ile karşılaşırlar. Kıbrıslı Türkler bazen “Türkiye kökenli” ya da “yerleşik” diye suçlanarak geri çevrilirler, bazen de “Kıbrıslı” ya da “muhalif” diye suçlanarak geri çevrilirler.

 

Kıbrıslı Türkler, geri çevrilmeye alışkındırlar.

 

Kıbrıslı Türk halkı, geri çevrilmeye alışkın olsa da, geri adım atmaya alışkın değildir.

 

Geri adım atmayacağız. AKP yöneticileri, yarın Türkiye halklarının tekmesini yedikten sonra ardına bile bakmadan Türkiye’den kaçmanın yollarını ararken, biz Türkiye’nin emekçi ve onurlu halklarıyla Ankara’nın sokaklarında kol kola ve özgürce yürüyeceğiz, tıpkı Lefkoşa’nın sokaklarında yürüyeceğimiz gibi.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler