• BIST 9744.01
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Özyiğit: “Başbakan Ve Hükümet Halkı Kandırmaktan Vazgeçsin”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hayat pahalılığı düzenlemesini dondurarak %1.6 üzerinden çok cüzi bir artış veren, elektrik indirimlerinde ise ilk dilimi, yani dar ve sabit gelirli vatandaşları dışarıda bırakan Hükümetin, yap
Özyiğit: “Başbakan Ve Hükümet Halkı Kandırmaktan Vazgeçsin”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hayat pahalılığı düzenlemesini dondurarak %1.6 üzerinden çok cüzi bir artış veren, elektrik indirimlerinde ise ilk dilimi, yani dar ve sabit gelirli vatandaşları dışarıda bırakan Hükümetin, yaptığı açıklamalarla halkı yanıltmaya ve kandırmaya çalıştığını belirterek, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile CTP-BG-DPUG hükümetini halkı kandırmaktan vazgeçmeye çağırdı.

Elektrikte %36’ya varan indirim yapıldığı söylenirken, kullanıcıların çok büyük bir bölümünün, yani dar ve sabit gelirli vatandaşların kullandığı ilk dilime yalnızca 1 kuruşluk indirim yapıldığına dikkat çeken Özyiğit, “Halkın yanında olmak bu mudur” diye sordu.

Zengin kesime ve daha fazla tüketene daha az, dar ve sabit gelirli vatandaşlara ise daha fazla indirim yapılması gerekiyorken, CTP-DP Hükümeti’nin bunun tam tersini yaptığını belirten Özyiğit, bu kararın hükümetin halkına, emekçi kesime, dar ve sabit gelirli vatandaşa bakış açısını da ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Dünyadaki petrol fiyatlarının aylar öncesinden 110 dolardan, 46 dolara düştüğünü, buna rağmen elektrik fiyatlarında aylar öncesinden indirime gitmesi gereken ancak gitmeyerek aylarca halkın parasını çalan hükümetin, geç de olsa karar aldığını, ancak bu kez de esas indirim yapması gereken dilime indirim yapmayarak hayal kırıklığı yarattığını kaydeden Özyiğit, yapılan indirimin halka ‘müjde’ olarak yansıtılmasının, adeta halkla dalga geçmek anlamına geldiğini vurguladı.

“Hükümet halkına kötülük yapıyor”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, elektrik fiyatlarında indirim konusunda halkı hayal kırıklığına uğratan Hükümetin, aynı hayal kırıklılığını hayat pahalılığı oranında yaptığı artışta da yaşattığını vurguladı.

Hükümetin kamu çalışanları, kamu emeklileri ile sigorta emeklilerine, %1.6 dışında maaş artışı yapmayacağını, bunun da çok cüzi bir miktara denk geldiğini belirten Özyiğit, gülünç hayat pahalılığı oranları doğrultusunda yapılan artışın halkın cebinden kat kat fazlasıyla zaten alınmakta olduğuna dikkat çekti.

Göç Yasası kapsamında işe alınanlar ile öncesinde işe alınanların maaşları arasında yaklaşık 1000 TL’lik fark olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “Sn. Başbakan son yapılan düzenleme ile aradaki farkın kapatılacağından bahsetmektedir. Sn. Başbakan bu düzenleme ile belki aradaki fark açılmayacak, ancak azalmayacaktır da. Bu fark ancak Göç Yasası’nın kaldırılması ile mümkündür. Artık bu konuda samimi olunuz” dedi.

“Hani bu yasaya karşıydınız?”

Muhalefette olduğu dönemde Göç Yasasına şiddetle karşı çıkan CTP’nin bugün hükümetin büyük ortağı olduğunu, ancak bu yasayı kaldırmamak için elinden geleni yaptığını, son olarak da Meclis Başkanı Sibel Siber’in bu konuda olumsuz görüş belirttiğini anımsatan Özyiğit,  Hükümet partileri ile Meclis Başkanı’nın, ‘dün dündür, bugün bugündür’ mantığının en somut örneğini sergilediklerini vurguladı.

Dün yasaya karşı çıkan hükümet partilerinin yaptıkları düzenlemeler ile bu yasayı kalıcılaştırmaya çalıştıklarını belirten Özyiğit, son düzenlemenin bir amacının da bu olduğunu kaydetti.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler