• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Özyiğit: “Eğitimdeki durum gerçekten içler acısı”

Özyiğit, eğitim yılının başlamasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen, özellikle İskele-Karpaz bölgesindeki birçok okulda müdür, müdür muavini, öğretmen ve hademe eksikliği olduğunu, eğitim bakanlığının yanlış uygulamaları neticesinde ...
Özyiğit: “Eğitimdeki durum gerçekten içler acısı”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, eğitim yılının başlamasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen, özellikle İskele-Karpaz bölgesindeki birçok okulda müdür, müdür muavini, öğretmen ve hademe eksikliği olduğunu, eğitim bakanlığının yanlış uygulamaları neticesinde kaotik ve sürdürülemez bir yapı oluşturulduğunu belirterek, yaşanan durumu ‘içler acısı’ olarak niteledi. Yıllarını bu mesleğe adamış biri olarak, eğitimin içinde bulunduğu kötü durumdan ciddi anlamda rahatsızlık duyduğunu belirten Özyiğit, eğitimin içinde bulunduğu kaotik durumun ana nedenlerinin başında devlet politikası olmaması ile işbilmez yöneticilerin gelişigüzel ve günübirlik karar ve uygulamaları olduğunu vurguladı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Milletvekili Hüseyin Angolemli, bazı PM ve MYK üyeleri ile İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan TDP heyeti, İskele Karpaz bölgesindeki bazı okulları ziyaret etti. Sırasıyla Büyükkonuk, Yedikonuk ve Kumyalı İlkokulu’na gerçekleştirilen ziyaretlerde, okul yetkililerinden yaşanan sorunlara yönelik bilgi alındı, TDP’nin görüş ve düşünceleri aktarıldı.

“Sorumlu Eğitim Bakanlığı…”
Eğitim Bakanlığı’nın okuldaki yetkililer ile velilere danışmadan eğitim yılının başlamasına kısa süre kala Büyükkonuk ile Yedikonuk okullarını birleştirme kararı aldığını, öğretmen kadrolarını da buna göre ayarladığını, oluşan tepki üzerine ise bundan vazgeçtiğini, ancak bu kez de sınıfların birleştirilmesi baskısı yaptığını belirten Özyiğit, eğitimin bu şekilde günübirlik ve çağdışı kararlar üretebilen zihniyetler tarafından yönlendirilmesinin üzücü olduğunu ifade etti. Özellikle Büyükkonuk’ta çok ciddi bir tepki oluştuğunu, hatta ailelerin çocuklarını okula göndermeme kararı aldıklarını belirten Özyiğit, çocukları eğitimden mahrum bırakan bu sürecin tek sorumlusunun bakanlık olduğunu ifade etti.

Kumyalı İlkokulunda da 2. ve 3. sınıfların birleştirilmesinin ailelerde ciddi tepkiye neden olduğunu, yaşanan gelişmelerin okullardaki huzuru da etkilediğini belirten Özyiğit, bu şartlarda nasıl sağlıklı ve kaliteli eğitim verileceğini sordu.

“Kaynak yok denmesin”
TDP Genel Başkanı Özyiğit, öğretmen kadrolarının “Kaynak yok” gerekçesiyle kısıtlanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “lüks makam araçları için milyonlar harcayan hükümetin eğitime kaynak ayırmamasının utanç verici olduğunu ifade etti.

“Bakanlık 3 ay yattı”
Öğretmen nakillerinin her yıl 1-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiğini ve ihtiyaç duyulacak öğretmen sayısının ortaya çıktığını, ancak görevini yerine getirmeyen Bakanlığın göz göre göre kaosa zemin hazırladığını belirten Özyiğit, “Nakiller zamanında olacak, Maliye de kadroları zamanında verecek. Bu iş bir bütündür” ifadelerini kullandı. Eğitimde mart ve nisan aylarının sorunların tespiti için önemli olduğuna dikkat çeken Özyiğit, bu aylarda sorunlar tespit edilip mayıs ayına kadar ihale süreci yapılması ve tadilatlar ile tamiratların yaz aylarında yapılması gerektiğini belirtti. Özyiğit, 3 ay boyunca yatan Eğitim Bakanlığının sorumluluğunu yerine getirmemesi nedeniyle birçok okulda halen tadilatların sürdüğünü, bunun da hem öğrenciler hem de öğretmen ve çalışanlar açısından ciddi bir tehlike oluşturduğunu kaydetti.
Yaşananların kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydeden Özyiğit, yetkililerinin yanlışlıklarının faturası ve bedelini çocukların ödemek zorunda bırakıldığını kaydetti.

tdp2-001.jpg“Yapılması gereken…”
Eğitim Bakanlığı ile Hükümetin Karpaz bölgesi ve kırsal kesimler başta olmak üzere, devlet okullarına gereken ilgiyi göstermesi gerektiğini kaydeden Özyiğit, Eğitim Sistemi’nin tüm tarafların katılımı ile masaya yatırılarak, ülke gerçekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı. Özyiğit, “İşin özeti eğitimde devlet politikası şarttır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler