• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Özyiğit: "Şeker dağıtır gibi vatandaşlık dağıtılıyor"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gönyeli Örgüt Binası'nın açılışı gerçekleştirildi. Genel Başkan Özyiğit etkinlikteki konuşmasında önemli mesajlar verdi
Özyiğit: "Şeker dağıtır gibi vatandaşlık dağıtılıyor"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede bugüne kadar yapanın yanına kar kalan, kimseden hesap sorulmayan bir yapının hakim olduğunu vurguladı. Son dönemde rüşvet iddiaları ile de TDP olarak üzerlerine düşeni yaparak Polis Genel Müdürlüğü ile Savcılığa şikayette bulunduklarını belirten Özyiğit, "Umarız gereken yapılır, ancak şu net olarak bilinsin ki, gerek yolsuzlukların, gerekse de rüşvet iddialarının peşini bırakmayacağız. Ya seçime kadar gerekeni yaparlar, ya da ilk seçimle birlikte TDP hükümetinde bunların hesabı sorulur. Kimsenin en küçük bir şüphesi dahi olmasın, bu hesap mutlaka sorulacak, ya şimdi, ya seçimden sonra" dedi.

TDP Gönyeli örgüt binası düzenlenen  törenle açıldı. Genel Başkan Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Asım İdris, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'nin yanısıra, bölge üye ve sempatizanlarının katıldığı etkinlik, konuşmaların ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

CEMAL ÖZYİĞİT: “KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, örgüt binasının açılışında emeği geçenler ile aralarında LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ile Gönyeli muhtarı Ömer Menderes'in de bulunduğu tüm katılımcılara açılışı onurlandırdıkları için teşekkür etti.

Ülkede eğitimden, sağlığa, turizmden ekonomiye kadar çok ciddi yapısal sorunlar olduğunu, ancak bunlara çare üretmesi gereken hükümetin tek derdinin 'eşe dosta nasıl arazi dağıtırım" olduğunu belirten Özyiğit, "Kişiye özel işler olmaz, bu ülkenin malını siz birilerine peşkeş çekemezsiniz. Bunun karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi.

"TDP GEREĞİNİ YAPTI"

Ülke kaynaklarının yağmalanmasına son dönemlerde  bir de rüşvet iddialarının eklendiğini belirten Özyiğit, geçtiğimiz günlerde bu konularla ilgili Polis Genel Müdürlüğü ile Başsavcılığa şikayet dilekçesi sunduklarını anımsattı.  Rüşvet iddialarının artık ayyuka çıktığına dikkat çekerek, Kıbrıs Türk halkı adına bu soruşturmanın yapılmasını, suçlu varsa hesabın sorulmasını istediklerini belirten Özyiğit, “Yapanın yanına kâr kalmayacak bir düzen için mücadele ettiklerini ve bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

"ŞEKER DAĞITIR GİBİ VATANDAŞLIK DAĞITILIYOR"

Karar ve uygulamaları ile toplumun büyük çoğunluğunun artık kurtulmak için gün saydığı hükümetin koltukta kalmak uğruna icraatlara sarıldığını belirten Özyiğit, "Bayram şekeri dağıtır gibi vatandaşlık dağıtılmaktadır. Elbette bu ülkede 20 yıldır yaşayan, bu ülkenin üretimine katkı koyanlar, hakkı olan insanlar, onları vatandaş yapacaksanız getirin biz de imzamızı atalım, ancak daha adaya dün gelen kişiler sırf oy uğruna vatandaş yapılıyorsa buna asla onayımız olmaz" dedi.

"ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN BEDELİNİ FAZLASIYLA ÖDEMEKTEYİZ"

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Özyiğit, 28 Haziran'da Cenevre'de yapılacak olan Kıbrıs konferansının önemine dikkat çekti. Sn. Akıncı'nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte başlayan süreçte artık sonuç alma aşamasına gelindiğini belirten Özyiğit, arzu ve beklentilerinin çözüm yönünde ilerlenmesi ve adil, kalıcı federal çözümün temellerinin atılması olduğunu kaydetti.

Bir önceki Cenevre'de olduğu gibi, 28  Haziran'daki Cenevre toplantısında da TDP olarak çözüme ulaşılması amacıyla Akıncı ve ekibine destek vermeye devam edeceklerini belirten Özyiğit, "Kıbrıs Türkü uluslararası hukuk dışında kalmanın bedelini fazlasıyla ödemektedir. Bu bozuk düzenden kurtulmamızın yolu da toplum olarak uluslararası hukuka dahil olacağımız bir çözümdür" dedi.

İDRİS: "TEMİZİM' DEMEKLE TEMİZ OLUNMUYOR"

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, TDP Gönyeli örgütünün nisan ayında gerçekleşen kuruluş etkinliğinde yaptığı konuşmada "Gönyeli'de artık siyasetin dengelerinin değişeceğini' söylediğini anımsatarak, "Bugün çok açık olarak görülüyor ki, Gönyeli'de siyasetin dengesi değişmeye başlamıştır. Buraya olan katılım, bizlere gönderilen destek mesajları bunun en somut kanıtıdır" diye konuştu.

Ülkedeki durumun hergün daha kötüye gittiğini, toplumun hergün yeni bir yolsuzluk ve olumsuzluk haberi ile sarsıldığını belirten İdris, UBP-DP hükümetinin en başarılı olduğu alanın, her defasında daha da kaotik bir ortam yaratabilmesi olduğunu vurguladı.

Toplumun bu yönetim anlayışını hak etmediğini, bu düzenin değişmesi için de temiz siyasete ihtiyaç olduğunu belirten İdris, "Temizim' demekle temiz olunmaz, 'sadece ben temizim' demek ise büyük bir ayıptır, kirli siyasetin de daniskasıdır. Önemli olan hükümete, iktidara gelindiğinde, bakan, belediye başkanı ve Cumhurbaşkanı olduğunda temiz kalabilmektir. İşte 41 yıllık geçmişinde leke bulunmayan TDP geleneği ve anlayışı bu konuda çok rahattır ve kendini ispatlamıştır" ifadelerini kullandı.

Toplumun yaşantısı, inançları ve değerleri ile ilgili bazı dayatma dönüştürme politikaları uygulanmaya çalışıldığını, geçtiğimiz hafta Meclis'ten TDP'nin ret oyuna karşılık geçirilen Din İşleri Dairesi Yasası ile 'gericilik' kavramlarının çıkartıldığını, yeni müşavirlikler yaratıldığını, Dairenin bakanlık düzeyine getirilmeye çalışıldığını belirten İdris, "Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz, belli bir dini inancı, farklı inanışlara rağmen dayatmaya mı çalışıyorsunuz . TDP buna izin vermemek için sonuna kadar mücadele edecektir" dedi. İdris Cumhurbaşkanı Sn. Akıncı'ya da bu yasayı imzalamayarak, Anayasa Mahkemesine taşıma çağrısında da bulundu.

KEMAL AYKUTLU: “MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

TDP Gönyeli Örgüt Başkanı Kemal Aykutlu ise konuşmasına örgüt açılışına katılarak kendilerine destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederek başladı.

Aykutlu; TDP Gönyeli Örgütü'nün kurulmasıyla birlikte ekip arkadaşları ile sıkı ve düzenli bir çalışma temposu içine girdiklerini, tüm ilçelerde olduğu gibi Gönyeli'de de yeni katılımlarla birlikte güçlendiklerini, açılan örgüt binasıyla birlikte de çok daha verimli çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Özelde Gönyeli, genelde ise ülke adına, toplumun aydınlık geleceği için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, özellikle son dönemlerde artış gösteren, yağmalara, usulsüzlüklere ve yolsuzluklara dikkat çeken Aykutlu, "Birbirimize kenetlenerek, dayanışma göstererek yapılanlara karşı mücadelemizi yükselteceğiz.  Bu yolda birlikte yürüyerek, adalete, eşitliğe dayalı bir düzeni yaratana dek mücadelemize devam edeceğiz" dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler