• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Özyiğit: “ümmetçi toplum yetiştirilmek isteniyor”

TDP Başkanı Özyiğit, KTÖS ve KTOEÖS'ü kabul etti...
Özyiğit: “ümmetçi toplum yetiştirilmek isteniyor”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Milli Eğitim Yasası’nda, uyumlaştırma sürecine izin veren 22. maddenin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Özyiğit, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Gökçebel, eğitimin metalaştırıldığı bir dönemden geçildiğini dile getirirken, Elcil, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin kapatılmasına dair Yüksek İdare Mahkemesi kararına uyulmasını istedi.

Özyiğit ise Anayasa’nın “KKTC laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlettir” dediğini hatırlatarak, Hala Sultan İlahiyat Koleji hakkındaki kararın uygulanmasını talep etti.

GÖKÇEBEL: “BİLİNÇLİ VE KASITLI OLARAK DEVLET OKULLARI ZAYIFLATILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel konuşmasına, eğitimin, toplumların kalkınmasında taşıdığı önemine değinerek başladı.

Eğitimin metalaştırıldığı bir dönemden geçildiğini ileri süren Gökçebel, bilinçli ve kasıtlı olarak devlet okullarının zayıflatılmaya çalışıldığını iddia etti.

Gökçebel, devlet okullarının fiziki yapı ve personel eksikliklerinin çözülmesine kaynak ayrılmazken, “ideolojik misyonerlik çalışmaları” için ciddi bütçe harcandığını savundu.

Eğitim sistemine, toplumun yaşayışına ve kültürüne müdahale edildiğini ileri süren Gökçebel, çocukların nitelikli eğitimden yoksun bırakılıp, din eğitimine yönlendirildiğini iddia etti.

Gökçebel, bunu kabul edemeyeceklerini ifade ederek, bu sorunların çözülmesi için ortaya koydukları önerileri yazılı şekilde TDP Başkanı’na sundu. Gökçebel, 2014 yılında düzenlenen eğitim şurasında alınan kararların hayata geçirilmesini istedi.

Tahir Gökçebel, devlet okullarının güçlendirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

ELCİL: “TÜRKİYE’DE YAŞANAN SORUNLAR KKTC’YE TAŞINMAYA BAŞLADI”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ise “Türkiye’de ne varsa, KKTC’de de olacak” yönündeki sözleri hatırlatarak, Türkiye’de yaşanan sorunların KKTC’ye taşınmaya başladığını söyledi.

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin, laik yapıyı ortadan kaldıracak ve yobaz yapıyı yerleştirecek bir yapı oluşturulması sürecinin parçası olduğunu savunan Elcil, Yüksek İdare Mahkemesi’nin bu okulun kapatılmasıyla ilgili kararına uyulmasını istedi.

“Bu toplum kendi inançlarıyla yüzyıllardır yaşamıştır, başkalarının inançlarına saldırmamıştır” diyen Elcil “Bizim derdimiz inanan insanlarla değildir. Ama devlet yapısını kullanarak Sünni İslam ideolojisinin topluma enjekte edilmesine de seyirci kalamayız” şeklinde konuştu.

Elcil, bu konuda TDP desteğinin devam etmesini istedi.

ÖZYİĞİT: “İLAHİYAT KOLEJİ HAKKINDAKİ KARAR UYGULANMALI”

Cemal Özyiğit ise konuşmasına, Fransa’da dün yaşanan terör olayını kınayarak ve dünyanın neresinde olursa olsun, ne nedenle olursa olsun, teröre karşı olduklarını söyleyerek başladı.

Milli Eğitim Yasası’nda, uyumlaştırma sürecine izin veren 22. maddenin değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Özyiğit, Anayasa’nın “KKTC laik demokratik hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlettir” dediğini hatırlatarak, Hala Sultan İlahiyat Koleji hakkındaki kararın uygulanmasını istedi.

Kıbrıs Türkü’nün kendine özgü kişiliği, duruşu, inancı, gelenekleri ve kültürü olduğunu anlatan Özyiğit, hiçbir gücün bunu değiştirmeye yetmeyeceğini ifade etti.

İlahiyat Koleji ile örgün eğitimin bir bölümünde “ümmetçi toplum” yetiştirilmek istendiğini savunan Özyiğit, Koordinasyon Ofisi ile de eğitimin, diğer örgün kademelerinde veya yaygın eğitim kademelerindeki gençlerin benzeri çerçevede yetiştirilmesinin hedeflendiğini iddia etti.

Cemal Özyiğit, spor kamplarında kuran kursları verilecek olmasının ise bunun en iyi örneği olduğunu söyledi.

Hep birlikte buna karşı çıkmak gerektiğini söyleyen Özyiğit, Koordinasyon Ofisi konusunda doğru kararın verileceğine inandığını kaydetti.

Özyiğit, KTÖS ve KTOEÖS’le birlikte mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler