• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Pegasus bir kez daha korkuttu

Pegasus bir kez daha korkuttu
Sık sık arızalarla ve rötarlarla gündeme gelen Pegasus havayolları dün bir kez daha korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Ankara – Ercan uçağının, Ercan Havaalanı’na iniş yaptığı sırada lastiği patlayınca 179 yolcu ecel terleri döktü. Şans eseri ölüm veya yaralanma olmazken Sivil Havacılık Müdürü Mustafa Sofi, “ucuz atlatıldı” dedi.

Pegasus Havayollarına ait 236 sefer sayılı Ankara – Ercan uçağı saat 10:34’te Ercan Havalimanı’na iniş yaptığı sırada kaza atlattı.179 yolcu ve 6 mürettebat taşıyan uçağın iniş sırasında ön tekerleği patladı. Kazada yolcu ve mürettebattan yaralanan olmadı. Uluslararası havacılık kuralları gereği, uçakla ilgili işlemler tamamlanana kadar Ercan Havalimanı, tüm uçuşlara kapatıldı.

Sivil Havacılık Müdürü Mustafa Sofi’den yaptığı açıklamada uçuşların akşam üzeri yeniden başlamasının planlandığını kaydetti. Sofi, olayı, ‘ucuz atlatıldı’ ifadeleri ile aktarırken, kazanın tüm bilgilerinin Türkiye ile paylaşılacağını belirtti.

TEKERLEK DEĞİŞTİRİLDİ

Sivil Havacılık Dairesi Hava Trafik Şube Amiri Ali Uzunyayla, yaptığı açıklamada ise uçağın patlayan tekerleğinin değiştirildiğini ve uçağın pisten çekilmek üzere olduğunu söyledi. “Ümit ederim ki bir- bir buçuk saate kadar uçuş trafiği açılacak” diyen Uzunyayla, 10 civarında uçuşun bu olaydan etkilendiğini kaydetti. Ankara-Ercan seferini yapan uçakta yaklaşık 170 yolcu olduğunu söyleyen Ali Uzunyayla, “Yolcular bu olayı çok fazla hissetmediklerini söyledi. Kimsenin burnu kanamadı” dedi.

PEGASUS2

“ACİL BİR DURUM OLMADI”

Uzunyayla olayla ilgili şu bilgileri de verdi:

“Biliyorsunuz uçak piste inerken önce arka tekerleklerini koyar. Bir müddet böyle devam ettikten sonra, pistin ortasına doğru, ön tekerleklerini açar. Ön tekerleğin bulunduğu dikme yer vurduğu anda uçağın tekerleği patladı, rims zarar gördü. Pistte kısa bir sürtünme oldu. Uçak durur durmaz itfaiye ekipleri uçağın yanına gitti ancak acil bir durum olmadı.”

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Bakanlığı, Ankara – Ercan seferini yapan uçağın, Ercan Havalimanı’na inişi sırasında ön tekerleğinin patlamasıyla ilgili araştırmaların ve incelemelerin yapıldığını açıkladı. Bakanlık açıklamasında, PGT 236 sefer sayılı Ankara – Ercan uçağının, Ercan Havalimanı’na inişi sırasında ön tekerleğinin patladığı ve pistte kaza yaşandığı belirtildi.

“Uçak, piste kayarak indi ve kayma sonucu pistte hasar oluştu. İniş sırasında uçaktaki yolculardan yaralanan olmadı” ifadesine yer verilen açıklamada, Ercan Havalimanı’nın iniş ve kalkışlara saat 15.00’e kadar kapatıldığı da belirtildi.

ÜZGÜNÜZ DEMEKLE YETİNDİ

Pegasus Havayolları yaptığı açıklama ile üzgünüz demekle yetindi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

“Pegasus Hava Yolları’nın 02 Kasım 2015 tarihinde Ankara Esenboğa – Kuzey Kıbrıs Ercan seferini yapan PC236 sefer sayılı, TC-CPO kuyruk numaralı Boeing 737-800 uçağı, Ercan Havalimanı’na inişini tamamlamasını takiben ön dikme lastiğinin patlaması nedeniyle pistte hareketsiz kalmıştır. Misafirlerimiz normal usulle, otobüslerle terminale alınmıştır.

Uçağın pistte kalması nedeniyle Ercan Havalimanı geçici bir süreliğine iniş ve kalkışa kapatılmıştır. Pegasus Hava Yolları’nın teknik ekipleri Ercan iniş ve kalkışlı seferlerin etkilendiği bu durumu hızlıca sona erdirmek için uçaktaki çalışmalarına başlamışlardır.

Pegasus Hava Yolları olarak, Ercan çıkışlı ve varışlı seferlerden yaşanabilecek gecikmelerden dolayı son derece üzgün olduğumuzu belirtir, bilet değişikliği ya da iadesi yapmak isteyen misafirlerimize çağrı merkezi üzerinden hizmet verdiğimizi kamuoyununun bilgisine sunarız.”

ARIZALAR İLE AKILLARA GELİYOR

Ülkemize en sık uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi olma özelliği de taşıyan Pegasus Havayolları yine arızalar ile gündeme geliyor. Özellikle son yıllarda uçak arızaları nedeni ile yolcuların yaşadığı mağduriyetlerden bazıları şu şekilde…

19 EKİM 2015

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 13:15'de havalanan PC196 sefer sayılı Diyarbakır'a giden Pegasus uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra pilotlar transponder sistemini acil durumu belirtmek için 7700'a alarak geri dönme kararı aldı. Saat 13:52 de havalimanına iniş yapan uçağın kabin basıncı arızası nedeniyle geri döndüğü öğrenildi. Yolcular başka bir uçakla Diyarbakır'a gönderildi.

23 HAZİRAN 2015

Pegasus Havayolları’nın İzmir-İstanbul seferini yapması beklenen uçağı arızalandı. Saat 15.15’te PC119 sefer sayısıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek için uçağa binen yolcular, uçakta teknik bir arızanın olduğu ifade edilerek uçaktan indirildi. Yolculara yaklaşık 45 dakika sonra uçuşun 3 saat 15 dakika rötarla kiralanan yeni bir uçakla saat 18.30’da yapılacağı açıklandı.

18 MAYIS 2015

Pegasus Havayolları'nın Bodrum - Londra seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağında kalkışından bir süre sonra teknik arıza meydana geldi. Makedonya üzerinden geri dönen uçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na indi.

9 NİSAN 2015

Ercan Devlet Havaalanından Hatay'a hareket eden Pegasus havayollarına ait uçak havada yıldırım düştü bu nedenle Ercan'a geri dönmek zorunda kaldı.

16 AĞUSTOS 2014

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 13:28’de havalanan Pegasus Havayolları’nın Köln’e giden PC4397 sefer sayılı TC-AJP kuyruk tescilli uçağında kalkışından kısa bir süre sonra teknik bir arıza meydana geldi.

5 Eylül 2013

İstanbul'a gitmekte olan Pegasus Havayolları'na ait uçak, kalkışın hemen ardından, Hidrolik hortumunda bir problem yaşandı. Hidrolik hortumunun koptuğunu ve motordan sesler geldiğini farkeden pilot, acil bir dönüş yaparak tekrar Diyarbakır Atatürk Havaalanı'na iniş yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler