• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

"Polis'te Terfiler öncesinde ‘Torpiller’ havada uçuşuyor"

Polis teşkilatında, emeklilik tartışmalarının yanısıra torpiller  hız kesmeden devam ediyor. Ağustos ayında verilecek olan terfiler öncesinde, Polis Genel Müdürlüğü aleyhine terfiler ile ilgili yeni davalar açılırken, açılan davaların...
"Polis'te Terfiler öncesinde ‘Torpiller’ havada uçuşuyor"

 

Polis teşkilatında, emeklilik tartışmalarının yanısıra torpiller  hız kesmeden devam ediyor. Ağustos ayında verilecek olan terfiler öncesinde, Polis Genel Müdürlüğü aleyhine terfiler ile ilgili yeni davalar açılırken, açılan davaların, Ağustos ayı içerisinde verilmesi hedeflenen terfileri de etkileyebileceği öne sürülüyor.

YASA TASARISI GEÇMEMESİ İÇİN SERDAR DENKTAŞ BASKI YAPTI

Detay TV’ye konuk olan Polis Hakları Komitesi Sorumlusu Atımç Yağızsoy yaptığı açıklamada, GKK’ya bağlı polis teşkilatında görevli polislerin de emeklilik hakları ve buna benzer hakların verilmesi için Meclis tarafından Mayıs ayında yasa tasarısı hazırlandı. Tasarı Komiteye sunuldu. Tasarıya, şimdiki Tarım Bakanı Erkut Şahali’de onay vermişti. Hatta Müjde şeklinde bu durumu da Polis emekli olacak şeklinde paylaşmıştı. Maalesef bazı mazeretler öne sürülerek, yasa tasarısı Meclisin onayına sunulmadı. Tufan Erhürman seçimlerden sonra yasayı geçirelim derken. Serdar Denktaş mali boyutu bizi aşacak geçirmeyelim. Ancak mesai ve hakları ile ilgili hakları genişletelim. Mesaileri düşünürük kaldıralım bu hakkı verelim diyerek hükümet ortağı Özgürgün’e, tasarının geçmemesi için baskı yaptı ve yasa tasarısı da meclisten geçmedi dedi.

POLİSE MESİVARİ ÇALIM ATTILAR

Atınç Yağınsoy, açıklamasına devam, bazı siyasiler seçim sonrasında, Polisler bize ne kadar destek verdi ki, bizde onlara destek verelim dedi. Ben bundan destek versek yapacaktık anlamını çıkartırım. Bu da sanırım kabul edilebilir bir durum değil.  Polis birlik içerisinde olamıyor. Bu nedenle siyasiler polislere Mesivari çalım attı ve atmaya devam ediyor. Softa şaşırtmaları yapıyorlar. Manevralar yaparak polisin hakları verilmiyor ifadesinde bulundu.

GÖÇ YASASINA GÖRE POLİS OLANLARIN DURUMU İÇLER ACISIDIR

Emeklilik hakları ile ilgili eski hükümet yetkilileri ile görüştük. Bizlere konuyu Türkiye’de Kıbrıs işlerine bakan, Başbakan Yardımcısı Akdağ’a aktaracaklarını söylediler. Yasa tasarısı onaylanırsa 300 polis yararlanacak dedik.  Serdar Bey, Özgürgün’e kâğıt verdi ve 1800 polis yararlanmayacak denildi diyen Atınç Yağızsoy, 300 polis neydi bilirmisiniz?  Onlar Göç yasasına göre polise girenlerdi ve şuanda onların işi içler acısıdır. Onlar 60 yaşına kadar çalışabilirler, ancak polis yasasına göre 55 yaşında da emekliye çıkma hakları vardır. 56 yaşında çıktıktan sonra 60 yaşına kadar 4 yıl maaşsız bekleyecekler.  onların işi tamamıyla içler acısıdır dedi.

BAŞSAVCILIK BU KONUDA 2 FARKLI GÖRÜŞ VERDİ

Atınç Yağızsoy açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘’Polisin 25 senesini doldurunca 47-48 yaşında emekliye çıkma hakkı var ama maaş almaz. Maaşını 55 yaşını doldurunca alır. Savcının verdiği görüş vardır. Bir görüşünde polisin evet hakkıdır der. Diğer görüşünde hayır hakkı değil der. Savcılık 2006 da bir görüş,  2017’de farklı bir görüş verdi.  Demek ki oralarda  birşeyler dönüyor. Polis Genel Müdürümüz bu işin karşısındadır. Bana göre Genel Müdür bu konuda, Savcılığa baskı yaptı. Ve Savcılık zor durumda kalarak 2 farklı görüş verdi.

İLERİDE KİTLELER HALİNDE EMEKLİLİK OLACAK VE POLİS BOŞALACAK

Polise bu hak verilirse Memura da hemşireye de vermek zorundayız diyorlar.  Memur 48 çalışmaz. Madem polis memur görünür onun çalışma saatlerini de 35 saate eşitleyin. Yapamazlar çünkü polis GKK’ya bağlıdır. Sınırda olay olsa polis gider. 48 saat çalışır. Buda 25 yılda 37.5 seneye tekabül eder. Polis 45 yıl çalışmak zorunda bırakılıyor. İngiltere’de bile polise 30 yılda ayrılma hakkı verir. Yardımcı polisler 25 yılda emekli olur. Başbakan söz verdi. Yapacağız dedi başbakan bu tasarıyı alsın düzeltsin ve polisi özgürlüklerine kavuştursun. Sandıkları kadar polis işten çıkmayacak. Tasarı geçmezse ileride 800 -900 kişilik büyük kitle halinde çıkma olacak. Ve polis teşkilatı boşalacak.’’

KASITLI OLARAK SİCİLE DÜŞÜK NOT VERİRLER

Yağızsoy açıklamasına devamla, Polislerin Hak kazanma kavgasında polis müdürleri, bir ve iki tanesi  dışında bizim yanımızda olmadı. Bazı arkadaşlarımız ikili oynadı. İçte çok huzursuzluk var. Nakillerde yalnız kazalar arası değil, ayni zamanda müdürlüklerdedir de. Haksızlıklara uğrayanlar Mahkemeye başvurur. Sicil var. Rütbe almanı istemezlerse sana düşük not verirler. Neler gördük ve duyduk dört dörtlük ailesi olanların bile sicilini sırf terfi almasın diye düşürdüler. Bir Komutan geleceği zaman hep ayni insanları seçerler. Belli bir gariban grup var bende içerisindeyim. Tığ gibi polisler var onları koymazlar. İsyan ettim. Millette Nakil korkusu var. Kendi içerisindeki bölüm değişiklikleri bile polisi huzursuz ediyor. Dal tutuyor aman o dalı kopartmayım diye düşünür. Ölünecekse adam gibi ölünsün derim dedi.

İÇ HUKUKTA KAZANAMAZSAK AB İNSAN HAKLARINA BAŞVURACAĞIZ

Atınç Yağızsoy açıklamasına devamla şunları kaydetti.  ‘’Bir dava açma noktasına gelirse ki konu davalık olacak muhtemelen. Hükümet ile anlaşamazsak Türkiye’den bir cevap alamazsak. Arka arkaya hepsi mahkemeye gidecek. Buradaki iç hukuktan sonra kazanamazsak AB İnsan Hakları Mahkemesine kadar işi götürmek istiyoruz ifadesinde bulunan Atınç Yağızsoy,  Ağustos terfileri yaklaştıkça torpiller havada uçuşur. Torpil yoktur diye kimse söylemezsin. Neler gördük. Herkes tanıdığı birilerini araya koyar. Olumlu baktılar mı hepsi çözülür terfiler ile ilgili büyük sancı var. Huzur vermesi gereken teşkilat içinde huzursuz, halka nasıl huzur verecek dersiniz?

POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALEYHİNE YENİ DAVALAR AÇILDI

Polis Genel Müdürlüğüne dava açan arkadaşlarımız ile Genel. Müdür anlaşma yoluna gitti ve terfi verdi. Hatta bazı haklarınızı istemeyeceksiniz denildi.  Dava açanların bir kısmına terfi verdiler. Ancak haksızlığa uğrayanlar ve hakkı verilmeyenler yeniden dava açtı. Ağustos ayında terfi verilemez çünkü bu davalar var. Bu işleyişi bozar. Siz, hakka ve adalete göre terfi vermezseniz ayni şeyleri yaşarsınız. Polisi bekçi yaptılar. Avukatların tahsilatçısı yaptılar.  Polisi polisliğini yapamaz duruma getirdiler. Cezaevindeki bir suçluyu mahkemeye götürme işi de polisin oldu. Halbuki mahkeme tebliğinde cezaevi görevliler der. Birkaç mahkumu gardiyanlar kaçırmış.  O işi de polise devrettiler’’

BAZI MÜDÜRLER VE ARKADAŞLARIMIZ BİZİ ARKADAN VURDU

Atınç Yağınsoy açıklamasında, Hüseyin Yeşildağlı’yı bir tarafa koyalım. Hep polisin yanında oldu. Mert insandır. Eğitimciliğimizi yaptı disiplini çok sever. Baba gibidir.  Ceza vermek yerine Nasihat ederek disiplini sağlar. Bakın atılan mesajlarda,  Hüseyin Yeşildağlı  müdürümüz gelecek. Dertler ve Problemler Bitecek deniyor. Mağusa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu da Lefkoşa Polis Müdürü de görevini layıkı ile yapan ve polisin yanında olan müdürlerimizdir. Kısacası bazı Polis Müdürleri ile bazı arkadaşlarımız,  ki bunların ismini vermek istemiyorum bizi arkadan vurdu. Bir başka deyişle Brütüslerden fena bıçak yedik dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler