• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

“Projemiz, Ada’daki Türk varlığının yüceltilmesi projesidir”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün, Dilekkaya’yı ziyaret etti.
“Projemiz, Ada’daki Türk varlığının yüceltilmesi projesidir”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile Dilek Özgürgün’ü Dilekkaya’da çevre köylerin muhtarları, UBP Kadın kolları üyeleri ile vatandaşlar karşıladı. Bakan Dürüst ve Dilek Özgürgün’e Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Dairesi, Telefon Dairesi, Trafik Dairesi, Plan Proje Dairesi, Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürleri ile teknik kadrolar da eşik etti.   

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Dilekkaya ziyaretinde yaptığı konuşmasında, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün talimatları doğrultusunda, KKTC’nin kalkınması, gelişmesi ve KKTC’de yaşayan her bireyin kaliteli yaşam standartlarına erişebilmesi için hiçbir yatırımdan kaçınmadıklarını belirterek, bu hassasiyetin en bariz göstergesi olarak da Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün’ün de Dilekkaya ziyaretine katılmaları olduğunun altını çizdi.

 

“Köprülerin yapımına hemen bugün başlıyoruz”

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ziyaretin hemen ardından, toplanacak olan Bakanlar Kurulu’na, köprülerin yapılmasına dair önergeyi sunacağını söyleyerek, “Köprülerinizin yapımı hemen başlayacaktır” dedi.

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, yıllardan beridir ihmal edilen Dilekkaya yolundaki köprülerin yenilenmesi projesinin, bizzat Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından, hemen yapılması talimatı üzerine, Bakanlık olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını ve bugün köprülerin yenilenmesi çalışmalarına başlanacağının müjdesini verdi. Bakan Dürüst ayrıca, Dilekkaya Kadın Kolları’nın, Dilek Özgürgün’e aktardığı ağıllar bölgesinde bulunan yolların da 2017’in ilk altı ayında tamamlanacağını kaydetti.

 

 “2017’nin ilk altı ayı içerisinde ağıl yolları yapılacaktır” diyen Bakan Dürüst, bu konuda Başbakan ve eşi Dilek Özgürgün’ün de büyük önem verdiklerini, KKTC’nin her bölgesindeki sorunlar ve eksikliklere olan hassasiyetlerinin, hükümetin kılavuzu olduğunun altını çizdi.

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Dilekkaya ve aynı zamanda çevre köylerinin de sorunu olan köprülerin yapımının, yıllardan beridir bekletilmesinin kabul edilemez olduğunun da altını çizerek, “Başbakanımız Hüseyin Özgürgün ile birlikte, KKTC’nin her noktasına hizmet götürebilmek için çalışıyoruz. Bu topraklara sahip çıkabilmek demek, geçmişe sahip çıkmak demek, KKTC’ye sahip çıkmak demek, geleceğe sahip çıkmak demektir. Dün de bu topraklarda vardık, bugün de varız yarın da var olmaya devam edeceğiz. Projelerimiz teknik projelerden ibaret değildir. Projemiz, adadaki Türk varlığının devamıdır, yücelmesidir, kalıcı olmasıdır” dedi.

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Dilekkaya ziyaretindeki konuşmasında Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin yardım ve desteklerinin önemine vurgu yaparak, “Biz bütün bu yatırımları tek bir amaç için yapıyoruz. O da KKTC halkının hak ettiği yaşam standartlarına ulaştırabilmektir. İşte bu yatırımları yaparken de Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin mali ya da teknik anlamdaki katkıları da bize hız vermektedir” dedi.

 

Bakan Dürüst, Dilekkaya köyünün yıllardan beridir beklediği bu proje gibi, KKTC’nin birçok yerinde yıllardan beridir çözüm bekleyen, yatırım bekleyen yerlerinin var olduğunu bildiklerini, kararlılıkla ve büyük bir hızla bu eksikliklerin giderilmesi için Bakanlık olarak, hükümet olarak çalıştıklarının altını çizdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler