• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Regl İken Denize Girilir Mi?

Regl İken Denize Girilir Mi?
Regl İken Denize Girilir Mi?

Tatil planı yapan kadınların aklındaki en büyük kuşku, şüphesiz ki regl dönemini doğru hesaplamak. Pek çok kadın, adet döneminde denize veya havuza girmeyi tercih etmez. Bununla birlikte tampon vb. yöntemlerle ile denize girmek de mümkündür. Adetliyken denize girilir mi, zararları nelerdir sorularını yanıtladık.

Adet döneminde denize girilir mi? Regl döngüsü tatil planı ile çakışan kadınlar için bu sorunun yanıtı oldukça önemli. Kimi kadınlar bu durumda adet geciktirici yöntemlere başvursa da bu yöntemlerin hormonal açıdan birtakım sorunlara yol açma ihtimalinin olması, regl döneminde denize girmek için farklı yöntemere başvurulmasını mecbur kılıyor. Regl döneminde denize nasıl girilir? İşte konuyla ilgili merak edilen sorunun yanıtı...

Adetliyken Denize Nasıl Girilir?

Adetli ve denize gidecek olan kadınların en sık araştırdıkları konu adetliyken nasıl denize girecekleridir. Adetliyken denize girebilmenin en kesin ve estetik hali kesinlikle tampon kullanmaktır. Tampon dışarıdan görünmediği için herhangi bir görüntü kirliliği yapmayacaktır ve tampon içeride şiştiği için deniz suyunun adet kanı ile birleşerek üreme yollarına ulaşmasını engelleyecektir. Tampon sık sık değiştirildiği takdirde oldukça sağlıklıdır. Ancak tamponun boyu ne olursa olsun bakireler tarafından kullanılması önerilmemektedir.

Ped ile Denize Girilir Mi?

Kadınlar adet oldukları dönemlerde denize giremeyeceklerini düşünürler. Çünkü adetli bir kadının deniz suyundan mikrop kapma riski yüksektir. Ancak tampon kullanan bireyler adetliyken de denize girebilirler. Bakire bireyler genellikle tampon yerine ped kullandıkları için ped ile denize girilip girilmeyeceğini merak ederler. Ped, mayo ya da bikinide çok çirkin bir görüntü oluşturur. Aynı zamanda suya girince şişeceği için de oldukça sağlıksız olacaktır. Bu yüzden ped ile denize girilmesi kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Denize Girince Adet Kesilir Mi?

Kadınlar tatile gittiklerinde adet olmaktan korkarlar. Çünkü denize girdiklerinde adetlerini kesileceğinden endişelenirler. Halk arasında adetli bir şekilde denize girmenin çok sağlıksız olduğu ve adeti kestiği konuşulmaktadır. Aslında bakılırsa adetliyken denize girmek gerçekten sakıncalıdır. Çünkü adet olan bir kadının denize girmesiyle adet kanı ve deniz suyu karışır. Deniz suyu adet kanı ile karışarak üreme yollarının mikrop kapmasına sebep olabilir. Ancak adetliyken denize girmenin adeti kesmediği kesin bir gerçektir. Deniz suyu adeti kesmez. Eğer tampon kullanılmıyorsa adetliyken denize girmek önerilmez.

Regl İken Havuza Girilir Mi?

Adet olmanın en can sıkıcı olduğu zaman kişinin yüzmek istediği zamanlardır. Regl iken havuza ya da denize girmek kadınların kafasındaki bir sorundur. Regl olan bireyler denize ya da havuza girmek isteseler de duydukları şeyler yüzünden havuza girmekten uzak durabilirler. Aslında regl ile havuza girilebilir. Hatta havuz suyu deniz suyundan daha temiz olduğu için havuza girmek daha sağlıklıdır. Ancak yine de kişilerin tampon kullanmadan havuza girmesi de tavsiye edilmez. Tampon kullanan bireyler denize de havuza da rahatlıkla girebilirler. Ama unutmamak gerekir ki bakire kişilerin tampon kullanmaması tavsiye edilmektedir.

Adetin Kaçıncı Gününde Denize Girilir?

Adet olmak kadınların denize gitme planlarının önüne geçebilir. Çünkü adetli bireylerin denize girdiklerinde üreme yollarının mikrop kapma riski vardır. Ancak tampon kullanan kadınlar bu riskin önüne geçerek denize girebilirler. Adetliyken denize girecek olan kadınlar tarafından adetin kaçıncı gününde denize gidilmesi gerektiği çok araştırılır. Aslında adetin her gününde denize gidilebilir. Fakat kanamanın çok olduğu 1 ve 2. günlerde denize girmek yerine diğer günler denize girmek çok daha doğru olacaktır.

Tamponla Denize Girmek

Tamponla denize girmek, adetliyken denize girmek isteyen her kadının duyduğu bir şeydir. Adetli kadınlar denize girmek istediklerinde karşılarına tampon seçeneği çıkar. Bakire olanlar ve bekaretine zarar vermek istemeyenler için tamponun hiçbir boyu tavsiye edilmemektedir. Tampon kullanan kişiler cinsel hayatını aktif eden kişiler olmalılardır. Denize girecek kişiler için en iyi seçim tampon kullanmaktır. Tampon içeride şiştiği için deniz suyunun üreme yollarına mikrop girmesini engeller. Aynı zamanda mayo dışından çirkin görüntü ya da sızıntıyı da engeller. Tamponla denize girmek oldukça güvenlidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler