• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Rum meclisinde sigara ve frikik skandalı

Kıbrıs’ın güneyinde erkek vekil sigara içti kadın vekil görüntüledi ardından ise ayni erkek vekil bu kez kadın vekilin etek altını görüntülemeye çalıştı...
Rum meclisinde sigara ve frikik skandalı

Kıbrıs’ın güneyinde erkek vekil sigara içti kadın vekil görüntüledi ardından ise ayni erkek vekil bu kez kadın vekilin etek altını görüntülemeye çalıştı, ortaya yeni bir kriz ve polislik olan bir tartışma çıktı...

RUN (5)

Barışcan Şekerci

Kıbrıs’ın güneyindeki, iktidardaki DİSİ partisinin milletvekili Andreas Kipriyanu ile ana muhalefet AKEL'in eski televizyon spikeri kadın vekili İrini Haralambidu arasındaki, 'sigara ve etek altı foto' skandalı ile çalkalanıyor. Medyada ilk sıralara oturan skandala polis, meclis başkanı ve siyasi partiler de karıştı. 

RUN (8)

Skandal geçen Cuma günü Rum Meclisi'nin Etik Komitesi toplantı salonunda yaşandı. Televizyon sunuculuğundan Komünist AKEL partisi milletvekilliğine geçen ve şık kıyafetleri ve güzelliğiyle dikkati çeken İrini Haralambidu (51), toplantı bitiminde sigara içmeye başlayan DİSİ milletvekili Andreas Kipriyanu'nun (53) fotoğrafını çekti.

MİNİ ETEKLE MASA ÜSTÜNDE

RUN (7)

Görgü tanığı diğer milletvekillerinin ifadelerine göre, Haralambidu, cep telefonu ile fotoğraf çekerken, mini etek giyiyor ve toplantı masasının üzerinde "frikik vererek" oturuyordu.

Andreas Kipriyanu, kadın vekilden çektiği fotoğrafı silmesini istedi ancak Haralambidu, "Bir vekil sigara yasağını ihlal edemez. Medyaya vereceğim" dedi. Sinirlenen Kipriyanu ise, "İstediğini yap O..." diye küfretti ve eğilerek kendi cep telefonu ile masa üstünde oturan kadın vekilin etek altını görüntülemeye başladı.

CİNSEL TAVİZ, KÜFÜR, HAKARET

RUN (2)

Olay kısa sürede kriz haline geldi. Haralambidu, "Cinsel taciz, küfürlü hakaret, kapalı mekânda sigara yasağı ihlali" suçlamasıyla önce Meclis Başkanı Yannakis Omiru ardından polise başvurdu.

RUN (10)

Kipriyanu misilleme yaparak Meclis Başkanı ve polise, "Hakaret, ahlaksız giyim kuşam ve edepsiz oturuş" suçlamasında bulundu. Suçlamalar sosyal medya üzerinden de devam etti. Haralambidu, kadınlık gururuyla oynatmayacağını belirterek, 56 sandalyeli mecliste 3 kadın milletvekili dışında erkek vekillerden kendisine destek gelmemesinden şikâyet etti. Kipriyanu da "Cinsel taciz, küfür ve tecavüz kelimesi geçtiği her yerde kadınlar bir anda haklı haksız ayrımı yapılmadan dokunulmazlık kazanıyor. Bu tuzağa düşmeyeceğim. Edepsizce oturuyordu bunu deşifre etmek için fotoğraf çektim" dedi.

RUN (13)

Meclis Başkanı Yannakis Omiru ilk önce meselenin iki vekil arasında halledilmesi gerektiğini savundu ancak skandal büyüyünce kadın vekilin yanında yer alarak, "Parlamento küçük düşürüldü skandalın üstünü örtmeyeceğim" dedi. Kadın vekillerine sahip çıkan ana muhalefet AKEL lideri Andros Kipriyanu da Meclis Başkanı'ndan erkek vekile yaptırım uygulanmasını talep etti. Rum polisi de her iki vekilin şikâyetlerinin soruşturulduğunu açıkladı.

RUN (9)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler