• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Sadıkoğlu yineledi, "fiyatımızı iyileştireceğiz”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele ve İskele’ye bağlı köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi.
Sadıkoğlu yineledi, "fiyatımızı iyileştireceğiz”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele ve İskele’ye bağlı köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Sadıkoğlu’na İskele Belediyesi muhasebe sorumlusu Mustafa Kabasakal ile su işleri başteknisyeni Erkan Delibaş da eşlik etti.  Dün (16 Ağustos) akşam gerçekleşen toplantıda köylerin sorunları başta olmak üzere gündemdeki pek çok konu masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca İskele Belediyesi’nin açıkladığı ‘Su Fiyatı’ hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.  Başkan ve muhtarlarımız, tüm muhtarların katılımıyla her ay bir köyde toplantı yapma kararı da aldı. 

MUHTARLARDAN TOPLANTIYA YOĞUN İLGİ

Toplantıya; İskele Muhtarı Sermet Nereli, Aygün Muhtarı Süleyman Altınkaynak, Ağıllar Muhtarı Şenol Ay, Altınova Muhtarı Erbil Kara, Ardahan Muhtarı İsmail Çavdar, Boğaziçi Muhtarı Nevzat Çakır, Ergazi Muhtarı Halil Severen, Kurtuluş Muhtarı Yakup Aksüt, Kuzucuk Muhtarı Türkeş Öğünçer, Ötüken Muhtarı Turgut Özyöre, Sınırüstü Muhtarı Halil Yenigün, Turnalar Muhtarı Yaşar Okumuş, Topçuköy Muhtarı Bayram Fakiroğlu, Yarköy Muhtarı Şerif Dolu, Kalecik Muhtarı Mahmut Gülden, Boğaztepe Muhtarı Bohur Özoğlu ile Boğaz Muhtarı Özdemir Konuralp katılırken, Bahçeler Muhtarı Emirali Kırşan cenazesi olması sebebiyle katılamadı.

AKILLI SAYAÇLARLARIN MONTAJI BAŞLADI

Suyun fiyatını belirlerken yakıt, elektrik, personel maaşları, olası bir patlakta meydana gelecek arıza ve su kaybı, döşenecek olan boru hattı gibi pek çok gideri göz önünde bulundurduklarını söyleyen Başkan Sadıkoğlu, bu fiyatı belirleyen İskele Belediye Meclisi’nin geçiş sürecinde kayıp-kaçakların önlenmesi ve takılmaya başlayan akıllı sayaçlarla ile birlikte suyun fiyatında iyileştirmeye gitme kararı aldıklarını da belirtti.

Bazı köylere henüz TC’den gelen suyun verilemediğini de söyleyen Sadıkoğlu, Belediye’ye bağlı personelin gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüğünü en kısa sürede, can suyunun ulaşmadığı hiçbir evin kalmayacağına da vurgu yaptı.

KAÇAK SU KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Kayıp kaçakların, alınan akıllı sayaçların takılmaya başlamasıyla birlikte ortadan kalkacağına da inanç belirten Sadıkoğlu, bu konuda köy muhtarlarının da kendilerine yardımcı olmasını talep etti. Her hangi bir kaçak durumunda kendilerine bilgi verilmesini isteyen Sadıkoğlu, bu sayede en kısa sürede müdahale edebileceklerini ve kaçak su kullananlara yasal işlem başlatacaklarının altını çizdi.

Son günlerde İskele Belediyesi’nin açıkları var, bu fiyatla açıkları kapatmaya çalışıyorlar’ gibi iddiaların olduğunu da hatırlatan Başkan Sadıkoğlu, tüm halkın müsterih olmasını istedi. “Bizim hiç kimseye, hiçbir devlet kurumuna borcumuz” yok dedi. 

Başkan Hasan Sadıkoğlu’na muhtarlar buluşmasında eşlik eden Muhasebe Sorumlusu Mustafa Kabasakal belediyenin 6.03 TL olarak belirlediği su fiyatının detaylarını muhtarlarla paylaştı. Halka bu doğru bilgilerin ulaştırılması konusunda Muhtarlara bilgi veren Kabasakal, İskele Belediyesi ile diğer belediyelerin karşılaştırılmasının yanlış olduğunu ifade ederken, İskele Belediyesi’nin hizmet alanının daha geniş olduğuna vurgu yaptı.

Su işleri Başteknisyeni Erkan Delibaş ise muhtarları teknik konularda aydınlattı. Belirlenen fiyatı doğru bir fiyat olduğunu söyleyen Delibaş, tüm teknik ve maliyetli işin Belediye bütçesinden karşılandığını belirtti.

Muhtarların görüş ve önerilerini de dinleyen İskele Belediye Başkanı, tüm muhtarların katılımıyla her ay bir köyde toplantı yapma kararı da aldı.  

İlgili Haber:

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler