• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

"Sağlık Bakanlığı’nın öncelikleri nelerdir?"

Halkın Partisi Sağlık Çalışma Grubu üyelerinde Jale Refik Rogers yazılı bir açıklama yaptı...
"Sağlık Bakanlığı’nın öncelikleri nelerdir?"

Halkın Partisi Sağlık Çalışma Grubu üyelerinde Jale Refik Rogers yazılı bir açıklama yaparak ülkenin dört bir yanındaki hastane ve sağlık ocaklarında yaşanan problemlere dikkat çekti. Jale Refik Rogers açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 Ülkenin dört bir yanındaki hastane ve sağlık ocaklarında doktor ve diğer sağlık personelindeki eksiklikler sorunu kanayan bir yara haline gelmiştir. Geçen haftalarda, Girne’de doktor eksikliğinden dolayı bir hastanın yolda hayatını kaybetmesi halkımızı derinden sarsmıştır. Sosyal devletin en temel taşlarından birisi her bireye sağlık hizmeti götürebilmektir. Halkımızın en temel ihtiyacı ve en doğal hakkı olan bu hizmeti Sağlık Bakanlığı yerine getirmemektedir. Mevcut binalar içi boş ve atıl şekilde dururken, yeni hastaneler yapmakla ilgili verilen vaatler ise toplumu rahatlatmamaktadır. İçi boş olduktan sonra bina yapmanın pek bir anlamı olmayacağının herkes farkındadır. Ülkenin dört bir yanına yeni hastaneler yapılarak bütün sorunları çözecekmiş gibi davranan Sağlık Bakanlığı’nın samimiyeti ve öncelikleri sorgulanmalıdır. İnşaatlar ile ilgili söylemler sorunları öteleme taktiğidir.

Mevcut Sağlık sisteminde gerek hekim ve diğer sağlık çalışanlarının eksikliği, gerek mevcut sağlık çalışanlarının verimli çalıştırılamamasından yola çıkan ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Sağlık hizmetlerinde sağlık çalışanlarının eksikliğinden kaynaklanan sorunlar, sadece Girne bölgesinde değil, ülkemizin her bölgesinde kendini göstermektedir. İnsan hayatını bire bir etkileyen bu hayati konuda Sağlık Bakanlığı’nı acil önlem almaya çağırıyoruz. Bu güne dek gerek ülkemizdeki emekli hekimlerden, gerek Türkiye Cumhuriyeti’nden kısa zamanlı sözleşmelerle yüksek fiyatlara hizmet alımı yapılarak, hekim eksikliği kapatılmaya çalışılmıştır. Tam-zamanlı gece gündüz demeden çalışan hekimlerimizin özellikle göç yasası sonrasında aldığı maaşlardan kat kat yüksek ödemelerle yapılan bu hizmet alımları, kamu kaynaklarını kötüye kullanmaktır. Tam zamanlı çalışan hekimlerin çalışma şevkini kıran bu adım, uzun sürede fizabl değildir. Buna ek olarak, taşıma su ile bu değirmenin dönmeyeceği aşıkardır ve kalıcı çözümler elzemdir. Sağlık Bakanlığı’nı acil olarak bir fizibilite çalışması yapmaya çağırıyoruz. Her bölge için mevcut Sağlık Ocakları, Sağlık Merkezleri ve Hastanelerde çalışan sağlık çalışanları ve o kişilerin emeklilik yaşları belirlenmelidir. Bölgelerdeki yığılmaların ve eksikliklerin önüne geçilecek bir eylem planı çıkarılmalıdır. Partizanca yapılan doktor ve hemşire transferleri sağlık sisteminin içini boşaltmış, sağlık çalışanları da dahil toplumun sağlık sistemine olan güvenini sıfırlamıştır. Partizanca yapılan atamalra son vermenin zamanı çoktan geçmiştir. Tüm sağlık çalışanlarının hangi siyasi partiye yakın olduğuna bakılmaksızın, kendi uzmanlıklarına göre, en çok ihtiyaç görülen yerlerde çalıştırıldığı, sağlık bütçesinin sağlıktaki öncelikleri gözeterek harcandığı bir sağlık sistemi halkımızın en temel hakkıdır. Sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzenlemek için çalışma yapılması için de geç kalınmıştır. Yeni bina projeleri yerine, önceliğimiz işinin ehli uzmanları sisteme kazandırılmasının yollarını aramak olmalıdır.

Halkın Partisi olarak Sağlık Bakanlığı’nı acilen görevini yapmaya çağırıyoruz. Bu süreci halkımız adına takip etmeyi ve yapılması gerekenleri dile getirmeye devam edeceğiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler