• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Saner: " Mahkeme kararını değil, olayı Mahkeme’ye taşıyanları eleştireceğim"

​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner , Meclis Genel Kurul Toplantısı’nda; Çalışma ve Muhaceret Affı konusunda çıkarılan kararnameye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Saner: " Mahkeme kararını değil, olayı Mahkeme’ye taşıyanları  eleştireceğim"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün    Meclis Başkan Yardımcısı  Hüseyin Avkıran Alanlı başkanlığında toplandı. Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner   de  Mahkeme kararını değil  olayı  Mahkeme’ye taşıyanları eleştirmek için söz aldığını belirterek, Çalışma ve Muhaceret Affı konusunda çıkartılan  kararnameye yönelik muhalefetin  eleştirilerine Meclis Kürsüsü’nden   yanıt verdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin yürürlüğe koyulan kanun hükmünde kararname ile ilgili muhalefete bilgi verilmediği iddialarını yalanlayan Bakan Saner: "  Yangından mal kaçırılmadı ve kararname ile ilgili her türlü bilgi muhalefetle paylaşıldı ‘’ ifadelerini kullandı.

 Kanun hükmünde kararnamenin ham halini  bizzat kendisinin makam odasında, Cumhuriyetçi Türk Partisi ‘nden bir milletvekili ve bürokratları   ile  görüşerek paylaştığını kaydeden Saner, "Bilgi verilmedi demek yanlış."  şeklinde konuştu. Yapılanların etik olmadığını savunan  Saner,  Kanun Hükmünde Kararname’nin  Meclis’te görüldüğünü,  3 Ekim 2016 tarihli Meclis’in  Yasama Raporu’nda görüşülen konunun ara emrinin  29 Eylül’de alınmasının ise  düşündürü olduğunu ifade etti.

Saner: " 2005 yılında,  aynı kanun hükmünde kararname,  üstelik Meclis açıkken, Cumhuriyetçi Türk Partisi  tarafından yapıldı"

Muhaceret ve Çalışma  affına yönelik kararnamenin  benzerinin  2005  yılında; üstelik Meclis açıkken  CTP tarafından yayınlandığına dikkat çeken Bakan Saner, o yıl  yayınlanan kararnamenin gerekçesini  okudu.   Bakan Saner,  kararnamenin 19 Temmuz ile  7 Ağustos 2005  tarihleri arasında  2 ay  süresince geçerli olduğunu ifade ederek,   Ekim 2005 tarihinde yasa olarak  yeniden yürürlüğe  girmesi amaçlanan    Yasa Gücünde Kararname’nin  Komite tarafından geri çekildiğini   anımsattı.

Saner konuşmasında  "Böyle bir durumda tabi ki  eleştiri yapanları eleştireceğim,  bunun ne kadar etik olduğunu soracağım. Aynı kanun hükmünde kararname   sizin tarafınızdan yapılacak,  Meclis  açıkken bile geçirilmeyecek ;  sonra biz yapınca  UBP’nin  yaptığı kararnameler şöyle olur diye eleştireceksiniz. Önce kendi yaptığınıza bakacaksınız " dedi.

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman ise yasaların ivedilikleri alınsa dahi geçmesi için 15 gün süre istediğini, 2005 yılındaki kararnamenin 19 Temmuz’da çıkarıldığını ve Meclis’in de 26 Temmuz’da tatile girdiğini anlattı.

Yeniden söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, ivediliği alınan  Yabancıların Çalışma İzni Değişiklik Yasa Tasarısı’ nın ilgili komitede görüşüleceğini ve sıkıntıların giderileceğini ifade etti

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay da, karar hükmünde kararname konusunda Bakan Saner ile görüştüklerini ve üç konudaki farklı görüşlerini paylaştıklarını ifade etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler