• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Saner : "Tatar'ın Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde tam bir görüş birliği var"

Saner, Kıbrıs Türk Halkı ve UBP tabanının devlet'ine sahip çıkan, Türkiye ile uyum içinde ve Kıbrıs Türk'ünün haklarını uluslararası alanda en iyi şekilde savunan yeni bir Cumhurbaşkanı istediğini vurguladı.
Saner : "Tatar'ın Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde tam bir görüş birliği var"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Ersan Saner, “halk ve UBP tabanının devletine sahip çıkan, Rumlar ve Birleşmiş Milletler’le görüşmelerinde iki devletli çözümü gündeme getirecek, Türkiye ile karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik temelinde iyi ilişkilerin geliştirilmesini sağlayacak, Kıbrıs Türkü’nün haklarını uluslararası alanda en iyi şekilde savunacak olan yeni bir cumhurbaşkanı istediğini” söyledi.

UBP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, görevi gereği örgütler ve ilçe başkanlıkları ile konuyla ilgili uzun bir süredir temaslar yapmakta olduğunu ve bu temaslarda sona yaklaştığını ifade eden Saner, “ Taban ve örgütlerimizde, partimizin tam desteğini alacak olan genel başkanımız, Başbakanımız Sayın Ersin Tatar’ın Kıbrıs sevgisi, halkçılığı, izlediği samimi siyaset ve dik duruşu ile seçimi kazanacağı, dolaysı ile aday olması gerektiği yönünde nerdeyse tam bir görüş birliği var, ancak son karar Parti Meclisi’nde alınacak” dedi.

Saner, açıklamasında şunları kaydetti:

“Demokrasinin temel özelliklerinin başında, ülke idaresinde halkın talepleri doğrultusunda hareket edilmesin sağlamak gelir. Demokrasilerde kararlar, keyfi yaklaşımlarla değil, toplumsal bir sözleşme olan ve yine halkın onayı ile yürürlüğe giren Anayasa, ona bağlı olarak çıkarılan yasalar ve tüzüklere uygun olarak verilir.

Ulusal Birlik Partisi de tabanımızdan, halkımızdan gelen talepler, görüşler doğrultusunda son olarak 2015 yılında güncellenen Parti Tüzüğü’ne uygun biçimde, yönetilmektedir.

Ulusal Birlik Partisi Tüzüğü, Cumhurbaşkanlığı seçimi için her hangi bir adaylık başvurusu yapılması sürecini içermemekte sadece ve sadece Parti Meclisi’nin partinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin destekleneceğine karar verilecek tek organ olduğunun altını çizmektedir.

Görevim gereği örgütler ve ilçe başkanlıkları ile konuyla ilgili uzun bir süredir temaslar yapmaktayım ve hemen hemen temaslarımız bitirmek üzereyim.

Halkımız, gelişmeleri günü gününe takip edip değerlendirmekte ve devlete sahip çıkan, Rumlar ve Birleşmiş Milletlerle görüşmelerinde iki devletli çözümü gündeme getirecek, Türkiye ile karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik temelinde iyi ilişkilerin geliştirilmesinden yana bir cumhurbaşkanı istemektedir.

Halkımız ve tabanımız arasında, Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ersin Tatar’ın, Kıbrıs sevgisi, halkçılığı ve izlediği samimi siyaset ve dik duruşu ile partinin de tam desteğini alarak seçimi kazanacağı, dolaysı ile aday olması gerektiği yönünde nerdeyse tam bir görüş birliği vardır.

Bu talebe kulak tıkamamız, duymazdan gelmemiz, saklamamız mümkün değildir.

Kimin ne söylediği, ne düşündüğü, ne istediği elbette saygıya değerdir ama sonuçta Parti Meclisimiz bir karar verecek ve artık uykularımızın kaçmaması, gelecek yılın Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımızın kazanması için hep beraber canla, başla çalışacağız.

Dolayısıyla artık yapılması gereken, Devlete sahip çıkan, yaşamasını, yücelmesini isteyen herkesin şöyle oldu, böyle oldu, şu söylendi, bu söylendi noktasından ayrılıp halkın istediği, Devlet’in ihtiyacı olan Cumhurbaşkanı’nı nasıl seçeceğimiz, ne gibi çalışmalar yapacağımız konusuna odaklanmaktır.

İnanıyorum ki, kişisel yaklaşımlardan ve beklentilerden uzaklaşılır, halk düşünülür, birlik beraberlik içinde hareket edilirse sanıldığından da, net bir şekilde halkın talep ettiği sonuca varmış olacağız.

Tarihi bir dönüm noktasındayız ve gün hakikaten istenen hedefleri gerçekleştirmek için çalışacak bir cumhurbaşkanı seçmek için birlik, beraberlik günüdür.

Her taraftan gelen ve bize iletilen düşünceler, görüşler, gönül ve el birliği içinde bu seçime girmemiz ve başarılı olmamız gerektiği yönündedir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler