• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Sanık Tuncay: “İbrahim, cebinden çıkardığı şırıngayı Aybak’a sapladı...”

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde Ahmet Aybak’ı öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi...
Sanık Tuncay: “İbrahim, cebinden çıkardığı şırıngayı Aybak’a sapladı...”

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde Ahmet Aybak’ı öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi...

 

Sanık Tuncay: “İbrahim, cebinden çıkardığı şırıngayı Aybak’a sapladı...”

 

Gamze PİR BAYKUR

 

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde  Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan kumluk alanda önceden planlayarak içerisine “Metomil” türü zehir koyup hazırladıkları profiterol tatlısını öldürmek kastı ile Ahmet Aybak’a yedirdikleri ve ardından yine “Metomil” türü zehir içeren sıvıyı iğneli enjektör ile Ahmet Aybak’ın boğazına sokarak vücuduna boşaltıp öldürdükten sonra kazdıkları çukara gömdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi. Dünkü oturumda İddia Makamı tarafından tanık olarak dinletilen cinayetin soruşturmasını yürüten Tahkikat Subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran şahadetine devam etti. Dalkıran, dünkü duruşmada mahkemeye aralarında sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın da üçüncü gönüllü ifadesinin bulunduğu bir çok emareyi sundu.

 

Sanık Tuncay, cinayetten sonra nişanlısıyla yılbaşı yemeğine gitti...

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, cinayetle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında olay gecesi olan 27 Aralık 2013 tarihinde sanık Mustafa İlhan Tuncay ile sanık İbrahim Maraşlı’nın bir çok kez telefonda görüştüklerinin tespit edildiğini söyledi. Sanık Tuncay’ın 27 Aralık 2013 tarihinde saat 21:17 ile 21:20’de yaptığı görüşmelerde ise sanık Tuncay’ın kullandığı hattın Cyprus Garden ve İskele bölgesindeki baz istasyonundan beslendiğinin tespit edildiğini belirten Dalkıran, sanık Tuncay’ın cinayetten sonra nişanlısı ile birlikte yılbaşı yemeğinin yapıldığı ve yılbaşı yemeğine gittikleri Osman Ağa Kültür Evi’nin bulunduğu bölgedeki baz istasyonundan beslendiğinin tespit edildiğini açıkladı.

 

Sanık Tuncay, bankadan 4 bin Sterlin çekerek sanık Maraşlı’ya verdi...

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, yine yapılan tahkikat kapsamında sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın Kıbrıs Türk Merkez Bankası’nda  2001 yılında açılmış Sterlin mevduat hesabı ile yine 2001 yılında açılmış  annesi ile ortak  TL mevduat hesabının olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Sanık Tuncay’ın 23 Haziran 2013 ile 26 Haziran 2013 tarihlerinde konu bankaya giderek TL mevduat hesabından her seferinde 17 bin 500 TL çekitiğinin tespit edildiğini söyleyen Dalkıran, sanık Mustafa İlhan Tuncay ile İbrahim Maraşlı’nın tespit edilmeden bir gün önce yani 31 Ocak 2014 tarihinde sanık Tuncay’ın Sterlin mevduat hesabından tümü 20 Stg.’lik banknotlardan oluşan toplam 4 bin Stg. çektiğini tespit ettiklerini belirtti. Dalkıran, 1 Şubat 2014 tarihinde ise sanık İbrahim Maraşlı’nın Akyar Kara Giriş Kapısı’ndan çıkış yapmaya çalışırken tespit edildiği esnada aracında tümü 20 Stg. banknotlardan oluşan 4 bin Stg. bulunduğunu anımsattı.

 

Cinayette kullanılan ikinci enjektör bulundu...

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın Avukatı Emre Kadri’nin 19 Şubat 2014 tarihinde yanına gelerek, müvekkilinin kendisine İbrahim Maraşlı’nın olay gecesi eldiven taktığını ve içinde sıvı olan enjektörü Ahmet Aybak’ın göğüsüne batırdığını, iğnenin ucunun eğrildiği için başka bir enjektörü boğazına batırdığı söylediğini ve sanık Tuncay’ın bu yönde bir ifade daha vermek istediğini söylediğini belirtti. Bunu üzerine mesele ile ilgili olarak tekrar olay yerine gittiklerini anlatan Dalkıran, yapılan aramada cesedin çıkarıldığı çukurun gerisinde bulunan çalılıkların arasında iğnesi eğrilmiş bir enjektör bulunduğunu belirtti. 20 Şubat 2014 tarihinde sanık Tuncay’ı hücrelerden çıkararak şubeye getirdiklerini belirten Dalkıran, Avukatı Emre Kadri’nin huzurunda sanığa buldukları iğnesi eğrilmiş enjektörü gösterdiklerini ve sanığın ise “Şimdi hatırladım. İbrahim, rahmetli Ahmet abinin göğüsüne sokmaya çalıştığı iğnedir bu” dediğini söyledi.

 

Sanık Tuncay, verdiği son ifadesinde cinayeti anlattı...

Sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın sözlü beyanı üzerine ek gönüllü ifade aldıklarını belirten Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, sanık Tuncay’ın üçüncü gönüllü ifadesini mahkemeye emare olarak sundu. Sanık Tuncay, üçüncü ifadesinde sanık İbrahim Maraşlı’nın maktül Ahmet Aybak’ı arabadan indirmeden önce ellerine eldiven taktığını gördüğünü ve Aybak’ın bulunduğu tarafa geçerek cebinden içerisinde iğneli enjektörlerin bulunduğu bir poşet çıkardığını, gözleri kaçmış olan ve zor nefes alan Aybak’ın göğsüne sapladığını ancak ucu eğrildiği için enjektörü kendisine vererek cebine koymasını istediğini, kendisinin ise konu enjektörü attığını, Maraşlı’nın poşetten başka bir enjektör alarak bu kez Aybak’ın boğazına sapladığını ve içindeki sıvıyı enjekte ettiğini ve bir enjektör daha alıp onu da Aybak’ın boğazına batırdığını, Maraşlı’nın kendisine “3-4 tane leşim var. Bir fazla br eksik ne farkeder” dediğini anlattı.

 

Enjektörün içerisinde “Metomil” bulundu...

Olay yerinde bulunan ucu eğik enjektörü inceleme yapılması için Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini belirten Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, laboratuvardan telefoniyen edindiği bilgiye göre konu enjektörün içerisinde “Metomil” olarak bilinen zehirin bulunduğunu öğrendiğini açıkladı.

 

Duruşma bugün de devam edecek...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, duruşmaya devam etmek düzere davayı bugüne tehir etti.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler