• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Savaşan; Turizm SOS vermek üzere

Savaşan; Turizm SOS vermek üzere

Turizm sektörünün sesine kulak verilmeli ve niceliğe değil niteliğe önem gösterilmelidir.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan katıldığı bir televizyon programında ülke turizminin SOS vermek üzere olduğunu vurgulayarak, turizmde niceliğe değil niteliğe önem vermesi gerektiğinin altını çizdi.

KITSAB ve KITOB’un uyarıları dikkate alınmalıdır!

Turizmin devamlılık ve sorumluluk bilinciyle gelişmesinin şart olduğunu söyleyen Savaşan, Dünya’da yaşanan bütün olumsuzluklara, krizlere ve doğal felaketlere rağmen, turizmin gelişmeye devam ettiğini belirtti. 2020 yılında yaklaşık 1 milyar 600 milyon kişinin, ülkeler arası yolculuk yapacağının hesaplandığını söyleyen Ahmet Savaşan, yolcu sayılarının önemli olmasına karşın, yolcu sayısına dayalı bir turizm planlamasının yetersizliğine işaret etti. Savaşan, 2015 yılının ilk çeyreğinde ülkemize gelen yolcu sayısının 5 yılın ortalamasından fazla olduğunun açıklanmasına rağmen, gerek KITSAB gerekse de KITOB başkanlarının “turizm kötüye gidiyor” yönündeki uyarılarının yeni hükümet tarafından dikkate alınması gerektiğine inanç belirtti.

Turizm Örgütü’nün kurulması kaçınılmazdır…

Her şeye rağmen ülke turizminin son yıllarda genel olarak yüzünün gelişmeye dönük olduğunu söyleyen Ahmet Savaşan, turizmde sürdürülebilirliğin yakalanması için yıllardan beridir turizm sektörünün üzerinde mutabık olduğu turizm örgütünün oluşturulmasının artık kaçınılmaz bir hal aldığını da vurguladı.

Yeni hükümet ile turizmde de yeni bir döneme girilmeli...

Başta alternatif turizm çeşitleri olmak üzere mevcut kitle turizminin de optimum şekilde gelişebilmesi ve ülkeye gerçekten faydalı olabilmesi için teşvik sistemi yanısıra tanıtma pazarlama faaliyetlerinin Turizm Bakanlığı ve sektörün samimi işbirliği ile bütün kesimlerin elini taşın altına koyacağı bir formülün bulunması ile mümkün olabileceğini söyleyen Savaşan, yeni hükümet ile turizmde de yeni bir döneme girilmesinin zorunlu hale geldiğini belirtti.

Turizmde en önemli nokta katmadeğerdir...

Otel doluluk oranlarının %50’lerde kaldığı gerçeğinden hareketle, gerek tanıtma pazarlama gerekse de teşviklendirmenin beş yıldızlı tesisler ve büyük acenteler yanısıra küçük-orta ölçekli tesisler ile acentelerin de çalışabilmesine olanak yaratacak şekilde yapılandırılmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Ahmet Savaşan, “turizmde en önemli nokta, ülkeye taşınan kişi sayısından öte, seçilen turizm modeline uygun olarak getirilen turistlerin ülke içinde ne kadar katma değer yarattığıdır” şeklinde konuştu.

Turizm mutlu olan ülkelerde gelişir...

İnsanların tatile mutlu olmak için çıktıklarını vurgulayan Ahmet Savaşan marazi bir toplumda turizmin gelişmesinin pek de mümkün olmadığını söyledi. Başta Kıbrıs sorunundaki belirsizlik olmak üzere, ülkede yaşanan maddi ve manevi sıkıntıların toplumun genelinde bir mutsuzluk yarattığını bunun da özelde turizmi genelde de bütün sektörleri olumsuz yönde etkilediğini anlatan Savaşan “mutlu bir toplum için, sürdürülebilir kalkınma şarttır” dedi. Ülkede her alanda olduğu gibi turizmde de siyasi istikrarın belirleyici olduğunu belirten Savaşan, bu yeni dönemde sadece turizmde değil hayatın bütün alanlarında yeni uygulamaların yapılması gerektiğini, toplumda da bu yönde büyük bir beklentinin olduğunu söyledi. Savaşan son olarak turizmin gelişmesi için kendilerinin katkı koymaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler