• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Sendikalı oldular İşten atıldılar!

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Li-Koop Bankası’nda sendikalaşmak istedikleri için 5 çalışanın, banka yönetimi tarafından işlerine son verildi.
Sendikalı oldular İşten atıldılar!

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Li-Koop Bankası’nda sendikalaşmak istedikleri için 5 çalışanın, banka yönetimi tarafından işlerine son verildi.

SOLCU BAŞBAKAN, SOLCU ÇALIŞMA BAKANI!

KKTC’de bir taraftan özel sektörde sendikalaşma çalışmaları devam ederken diğer yandan da özel sektörde sendikalaşmak isteyen Li-Koop çalışanı 5 kişi 31 Aralık 2018 tarihi ile kapı önüne konuluyor.  CTP’li Başbakan Tufan Erhürman ile TDP’li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in sendikalaşmak istedikleri için işlerine son verilen çalışanların hakları ile ilgili nasıl bir girişim yapacakları merakla bekleniyor.

 

31 ARALIK’TA KAPININ ÖNÜNDE

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, örgütlenip, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladıkları Lefkoşa İktisat Koop. Limited'de üyelerine önceki gün itibarıyla yıl sonu işten durdurma kağıtlarının verildiğini açıkladı. Yazılı açıklamasında, sendikalaşma esnasında ve sonrasında üyelere baskı yapılarak, sendikadan istifa etmeleri için zorlama yapıldığını söyleyen Yeltekin, bu konuyla ilgili olarak Başbakan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın özel sektörde sendikalaşmak gayretlerini desteklemek adına konuya müdahil olmalarını istedi.

 

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Li-Koop Bankası’nda sendikalaşmak istedikleri için 5 çalışanın, banka yönetimi tarafından işlerine son verildi.

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, örgütlenip, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladıkları Lefkoşa İktisat Koop. Limited'de üyelerine önceki gün itibarıyla yıl sonu işten durdurma kağıtlarının verildiğini açıkladı. Yazılı açıklamasında, sendikalaşma esnasında ve sonrasında üyelere baskı yapılarak, sendikadan istifa etmeleri için zorlama yapıldığını savunan Yeltekin, bu konuyla ilgili olarak Başbakan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın özel sektörde sendikalaşmak gayretlerini desteklemek adına konuya müdahil olmalarını istedi.

Yeltekin, şöyle devam etti:

“Bugün toplu iş sözleşmesi masasına oturan taraflardan Li-Koop Ltd. yönetimi yetkilileri Sayın Memduh Çeto ve Sayın Sami Dayıoğlu, birinci toplantıda kabul ettiklerini ikinci toplantıda kabul etmediğinden masadan kalkmışlardır. Üyemiz olan çalışanlara dün itibarıyla yıl sonu işten durdurma kağıtları verilmiştir. İşletme yönetiminin arkasına sığındığı Koop. Şirketler Mukayyidi tarafından İş Yasası’na aykırı bir şekilde onaylanan personel yönetmeliğinin yasa dışı maddeleridir. Li-Kop Ltd’ingerçek sahibi olan üyelerle, bu samimiyetsiz ve faşist yönetim görevden gidene kadar mücadelemiz sürecek”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler