4 yıl hapis cezasına mahkum edildi...

Mağusa’da kendisine tuzak kurduğu düşüncesiyle patronu Kaan Taşken Önsal’ın aracına 7 el ateş eden sanık Onur Konuk dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde kendisine tuzak kurduğu gerekçesiyle yoldan geçen patronu Kaan Taşken Önsal’ın aracına tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu 9 mm çapındaki tabanca ile 7 el ateş eden sanık Onur Konuk dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” ve “Meskun mahalde ateş açma” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Konuk, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

7 el ateş etmişti...

Sanık Onur Konuk, 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde Yaşar Ocak’ı öldürmek için patronu Kaan Taşken Ösal ile birlikte gizli ittifak kurmuş ve sanık Konuk 22 Ağustos 2015 tarihinde Önsal’dan aldığı 9 mm çapındaki tabanca ile 15 Ağustos Bulvarı üzerinde Yaşar Ocak’ın yoldan geçmesini beklemeye başlamıştı. Daha sonra sanık Konuk, 22 Ağustos 2015 tarihinde 15 Ağustos Bulvarı üzerinde “Kaplan Market” önünde, patronu Kaan Taşken Önsal’ın kullanımında bulunan FS 050 plakalı araca, kendisine tuzak kurduğu gerekçesiyle tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu tabanca ile 7 el ateş etmişti. Önsal’ın aracına 7 el ateş ettikten sonra olay yerinden kaçan sanık Konuk polis ekiplerince Ak-Un isimli market önünde tespit edilerek tutuklanmak istediği sırada DM 420 plakalı araçtan inerek yaya olarak kaçmış ancak polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklanmıştı.

Dağlı: “10 yıla kadar hapis cezası öngörülür...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, sanık Onur Konuk’u aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. “Kanunsuz ateşli silah taşıma” suçu için 10 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirten Dağlı, konu suçların son zamanlarda yaygınlaşan ve toplumu huzursuz eden ciddi suçlar olduğunun altını çizdi. Dağlı, kamu yararı açısından sanığa verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğu kanaatine vardıklarını belirterek, sanığı 4 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.