ABD'de kar, İngiltere'de sel

ABD'de ve İngiltere olumsuz hava koşullarıyla mücadele ediyor.

ABD'de geçen yılın son haftalarında kendini gösteren ve sonrasında aralıklarla devam eden kar yağışı ve soğuk hava, Güney Carolina, Georgia, Colorado ve Teksas'la birlikte kuzeydoğu eyaletlerinde etkisini sürdürüyor.

Son günlerde yeniden etkili olan kar yağışı ve tipi, onlarca kişinin ölmesine neden olurken, ülke genelinde 500 binden fazla abone elektriksiz kaldı, 5 bin 500 uçuş iptal edildi.

Dünyanın gelişmiş kış sporları merkezlerinden Colorado'da geçen gün 6 kişinin çığ altında kalarak hayatını kaybetmesinin ardından, Teksas'tan Güney Carolina'ya kadar olan bölgelerde salı gününden bu yana 13'ten fazla kişinin soğuk hava nedeniyle öldüğü belirtildi.

New York Valisi Andrew Cuomo, kar yağışı nedeniyle eyalet genelinde acil durum ilan etti. Grand Central'dan, New York şehrinin kuzeyindeki, Connecticut eyaletinin banliyölerine ulaşan ''Metro-North Railroad''un seferleri azaltılırken, işe gitmek isteyen Connecticutlılar, evlerinde oturmak zorunda kaldı.

New York'ta, yerel saatle 08.30 itibarıyla, Central Park'taki kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı bölgelerde okullar tatil edildi, kolej ligindeki birçok basketbol maçı da yapılamadı.

İngiltere ise selle boğuşuyor. Güney kesimler haftalardır fırtına ve selle mücadele ederken, şiddetli rüzgar ve yoğun yağış bu kez de ülkenin kuzeybatısı ve Galler'i vurdu.

Saatteki hızı 160 kilometreyi bulan rüzgarlar nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti.

Kasırga gücündeki rüzgarlar nedeniyle ulaşım aksadı, bazı yollar kapandı, tren seferleri aksadı, elektrik kesintileri yaşandı.

Sel nedeniyle tarım arazilerinin yanısra binlerce ev de zarar gördü.

Gelişmeler nedeniyle yurtdışı gezilerini iptal eden İngiltere Başbakanı David Cameron, selden etkilenen bölgelere yardımların artıralacağı sözünü verdi.

Uzmanlar, yağışların bu ay boyunca etkili olacağını belirtiyor.