Ağız kokusunu gidermek için yaptılar

Almanya'nın Bremen kentinde, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu 3 girişimci, ağız kokusunu giderdiğini belirttikleri bir içecek ürettiklerini iddia etti. Döneri seven, soğan ve sarımsaklı yemeklerlerden hoşlananlar için piyasaya sürüldüğü belirtilen "Papa Türk“ isimli içecek ilgi gördü.

Dönerin yanında kolaya alternatif olarak üretilen içeceğin satış ve pazarlama müdürlüğünü Emrah Kayalak üstlendi. Nane, limonun da bulunduğu klorofil maddesinden oluşan yeşil renkteki içecek, 30- 60 dakika arasında ağız kokusunu tamamen yok ediyor. Dünyada ilk kez ağız kokusunu gideren bir içeceğin piyasaya sürüldüğünü, bunun da Bremen'de olduğunu söyleyen Papa Türk Pazarlama Müdürü Emrah Kayalar, şöyle dedi:

"Bu ürünün asıl sahipleri iki Alman'dır. Ben de onlara destek oldum. Hamburgerin yanında kola, sosisin yanında bira içiliyorsa biz de dönerin yanında içilmesi için bu içeceği ürettik. İnsanlar artık rahatça sarımsaklı ve soğanlı yemekler yiyebilir. Çünkü bu içecek ağız kokususunu 30- 60 dakikada tamamen yok ediyor, Alman laboratuvarlarında yapılan testlerle ispat edildi. Doktorlar onay verdi. Piyasaya yeni sürülen bu ürün büyük ilgi gördü. Polonya, Danimarka ve Norveç gibi ülkelerden talepler gelmeye başladı. Türkiye'de de satışa sunmak istiyoruz. Çünkü ismi de tadı da Türklere hitap ediyor."

Kaynak: DHA