Akıl Almaz Cinayet

ABD'nin New York eyaletinde 1985 yılında hakkında kayboldu ilanı verilen kadının iskeleti evinin bodrum katında bulundu. Cesede geçtiğimiz aralık ayında komşularının 4 gün süre ile göremedikleri kocası James Nichols için polise başvurmaları sonucu ulaşıldı.

Eyalet polisi önce Poughkeepsie kasabasında yaşayan 82 yaşındaki koca Nichols'ı evinde doğal yollardan ölmüş olarak buldu. Ancak olayın trajik boyutu Nichols'ın kaldığı evin temizlenmesi ve onarımı esnasında işçilerin evin bodrum katına yapılan derme çatma bir duvar arkasında ağzı bağlı poşet içinde bir insan iskeleti bulmasıyla ortaya çıktı.

Olaya el koyan polis, ceset üzerinde yaptığı araştırmada kemiklerin 27 yıl önce hakkında kayıp ilanı verilen ilkokul öğretmeni JoAnn Nichols'a ait olduğunu tespit etti. Nichols'ın başına aldığı darbe sonucu öldüğü belirlendi.

Soruşturmanın henüz tam olarak aydınlatılamadığını duyuran Poughkeepsie polis şefi Paul Lecomte, James Nichols hakkında hala soru işaretleri bulunduğunu söyledi.

Polis kayıtlarına göre olay şöyle gelişti:

JoAnn Nichols öğretmenlik yaptığı okulda son olarak 20 Aralık 1985 yılında görüldü. Eşi James ertesi gün polisi arayarak eşinin bir not bırakıp evi terk ettiğini bildirdi. JoAnn'in, kaybolmadan üç yıl önce 25 yaşındaki tek çocuğunun boğulması nedeniyle bunalıma girdiği o dönem polis raporlarında yer aldı. Ayrıca polis, bırakılan notta intihara dair bir ifadeye rastlamadığını rapor etti.

James Nichols, kayıp ilanından bir gün sonra polise eşinin arabasını evlerinin yakınındaki bir alışveriş merkezinin parkında bulduğunu bildirdi. Noel'den bir gün önce karısının kendisini aradığını yerel gazeteye verdiği demeçte belirten koca, iyi olduğunu söylediğini ifade etti. James, mülakatta nerede olduğunu sorması üzerine eşinin telefonu yüzüne kapattığını söyledi.