Alkole Yaş Sınırlaması

Hollanda'nın gelecek yıldan itibaren 18 yaş altına her türlü alkollü içeceği yasaklama kararı, Belçika'yı da benzer bir uygulamaya yöneltti.

Halen 16 yaş altına tüm alkollü içeceklerin ve 16-18 yaş grubuna damıtılmış alkollü içeceklerin yasak olduğu Belçika'da, hükümetin iki öneri üzerinde çalıştığı açıklandı.

Federal hükümetin ya Hollanda örneğini takip ederek 18 yaş altına alkolü tamamen yasaklayacağı ya da 16-18 yaş grubundakilerin kullanmalarına izin verilen alkol oranını düşüreceği belirtildi.

Hollanda’da uzun zamandır gündemde olan alkollü içki satın alma ve bulundurma yaşının 18’e çıkarılmasına dönük yasa önerisi, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’nden sonra dün üst kanat Senato’da da kabul edilmişti.

Avrupa Birliği'nin 27 üyesinden 19'unda 18, Yunanistan'da 17 ve Belçika dahil kalan 7'sinde 16 yaş altındakilere her türlü alkollü içecek satışı yasak.

Sert alkollü içkilerde hemen her ülkede 18 yaş sınırı geçerliyken AB dışındaki Norveç ve İzlanda'da 20 yaş sınırı uygulanıyor.