Alman tankları ateşe verildi

Kimliği belirsiz kişiler askeri araçlar ve tankları yaktı.

Almanya'nın Sachsen-Anhalt eyaletindeki Havelberg'de bulunan Elb-Havel kışlasında kimliği belirsiz kişiler askeri taşıt ve tankları kundakladı. Çıkan yangında 10 milyon Euro'luk maddi hasar meydana geldi, can kaybı yaşanmadı.

Kundaklama sonucu aralarından kamyon, özel araçlar ve tekerlekli tanklar da bulunmak üzere 16 araç kullanılamaz hale geldi. Polisin bildirdiğine Cumartesi günü sabaha karşı çıkan yangını söndürmek için itfaiye üç saat çalıştı. Polis; saldırının, yakınlarda yapılmakta olan askeri eğitim alanı ile ilişkili olabileceğinden şüphe ediyor.

Magdeburg şehrinin kuzeyinde yer alan, 30 kilometre uzunluğunda ve 12 kilometre genişliğindeki eğitim alanı Avrupa'nın en büyük askeri eğitim alanı olacak. Aynı anda bin 500 askerin görev yapacağı alanın maliyeti 100 milyon Euro'yu bulacak. Söz konusu alana karşı halkta direnenler var. Ancak ekonomik nedenlerle projeye sahip çıkanların da olduğu belirtiliyor. Yeşiller Partisi de söz konusu yerin kuşları koruma alanı olduğu gerekçesiyle Avrupa Birliği Komisyonu'na şikayette bulunmuştu.