Asil Nadir Davasında Yeni Girişim

İngiltere'de zimmetine para geçirmek suçundan hapis cezasına çarptırılan ve cezasını Türkiye'de çekme talebi reddedilen Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir'in, bu konuda yeni adımlar attığı iddia edildi.

İngiliz The Times gazetesi, 71 yaşındaki iş adamının cezasının geri kalan bölümünü Türkiye'de çekme talebinin geçen ay İngiltere Adalet Bakanı Chris Grayling tarafından reddedildiğini, ancak mahkeme masraflarının bir bölümünü ödeyen ve İngiliz vatandaşlığından vazgeçen Nadir'in bu adımlarının, talebin yeniden değerlendirilmesini sağlayabileceğini yazdı. Nadir, daha önce de mahkemenin verdiği 10 yıllık cezanın üzerine 6 yıl daha hapiste kalmamak için yatırımcılara 5 milyon sterlin tazminat ödemişti.

"Asil Nadir Türkiye'ye gitmeye iki adım daha yaklaştı" başlığıyla haberi okuyucularına duyuran Times, İngiliz vatandaşlığından vazgeçmesi nedeniyle Nadir'in cezasını çekip Londra'ya İngiliz pasaportuyla dönebileceği yönündeki endişelerin önüne geçildiğini kaydetti.

Nadir'in arkadaşlarının görüşlerine de yer verilen haberde, 71 yaşındaki iş adamının kalp rahatsızlığının bulunduğu ve 97 yaşındaki annesi Safiye Nadir'in çok hasta olmasından dolayı

Türkiye'ye dönmek istediği ifade edildi. Gazete, Nadir'in bir arkadaşının "Annesiyle ilgili çok endişeli, onu tekrar görmek istiyor. Çünkü yok yakın bir ilişkileri var" dediğini aktardı.

Asil Nadir, İngiltere'de 7 ay süren davanın ardından geçen yıl Ağustos ayında 1980'lerde sahibi olduğu Polly Peck şirketinden zimmetine 28,6 milyon sterlin geçirmekten suçlu bulunmuş ve 10 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Nadir, on aydır Londra'nın güneyindeki Belmarsh hapishanesinde tutuluyor.