Asker ailelerine maaş ödemesi başlıyor

Oğlu veya eşi askere gittiği için muhtaç duruma düşen ve başvuruda bulunan ailelere maaşları önümüzdeki ay bağlanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Erdoğan'ın "Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı" ile ilgili açıklamasının üzerinden bir buçuk ay geçtiğini hatırlatarak, başvuruların Bakanlığa ulaşmaya başladığını söyledi.

e-Devlet üzerindeki bilgilere göre 50 bin aileden başvuru beklediklerini kaydeden Şahin, "Şu ana kadar bize gelen başvuru 20 bin ama hızlı bir şekilde çoğalıyor" dedi.

Başvuruların muhtaçlık kriterlerine göre analiz edildiğini ve uzman görüşü beklendiğini dile getiren Şahin, çocuğu veya eşi askere gittiği için ailenin muhtaç duruma düştüğünün raporlanması halinde ödemelerin ayrı bir yasal düzenlemeye gerek olmadan yapılacağını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına konuyla ilgili genelge gönderildiğini anımsatan Şahin, 20 bin kişinin maaşlarını gelecek ay içinde ödeyeceklerini bildirdi.

Bakan Şahin, programla ilgili bilgiye sahip olmayan ailelerin varlığı da göz önünde bulundurularak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden muhtaç ailelere ulaşacak bir sistemin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını da dile getirdi.

Yardım almaya hak kazanan ailelerin maaşları Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce kişilerin hesaplarına aktarılacak.