Atatürk'ün hiç görülmemiş fotoğrafları

Özel bir koleksiyondan çıkan 500'e yakın Atatürk fotoğrafı müzayedede satılacak.

Özel bir koleksiyondan çıkan ve büyük çoğunluğu bugüne kadar ortaya çıkmamış Atatürk'e ait fotoğraflar müzayedede satılacak.

Pera Mezat Genel Koordinatörü Samet Tekin, yaptığı açıklamada, 18 Temmuz'da yapılacak müzayedede Atatürk'e ait çok sayıda bugüne kadar ortaya çıkmamış orijinal fotoğrafın yer alacağını söyledi.

ÖZEL KOLEKSİYONDAN ÇIKTI

Fotoğrafların özel bir koleksiyondan çıktığını ifade eden Tekin, bunların arasında Atatürk'ün sosyal yaşamı ve bazı illere yaptığı ziyaretlerle ilgili detayların yer aldığını anlattı.

Sivas, Adana, Kastamonu, Kayseri, İzmir ve Bursa ziyaretleri başta olmak üzere bazı cephelerde çekilen fotoğrafların da koleksiyonda bulunduğunu bildiren Tekin, Atatürk'ün toplumla iç içe olduğunu gösteren fotoğrafların dikkat çekici olduğunu kaydetti.

Atatürk'e ait fotoğrafların yanı sıra Kurtuluş Savaşı'nda çeşitli cephelerden çekilmiş fotoğrafların da koleksiyonda yer aldığını anlatan Tekin, savaş döneminde Türk askerlerinin ve komutanlarının neşeli görüntülerinin yer aldığı karelerin oldukça ilgi çekici olduğunu vurguladı.

500'E YAKIN ATATÜRK FOTOĞRAFI SATILACAK

Tekin, 15. Fırka'nın Kordon'dan İzmir'e girişine ait çok nadir fotoğrafların da müzayedede satılacağını belirterek, "Müzayedede 500'e yakın Atatürk fotoğrafı satılacak. Ayrıca 600'e yakın Cumhuriyetin ilk dönemlerine ait havacılık, eğitim, spor ve sağlık çalışmalarıyla ilgili fotoğraflar var" dedi.

Tekin, Pera Mezat Müzayede Salonu'nda 18 Temmuz Perşembe günü 19.00'da yapılacak müzayedede ayrıca 400 parçalık gazete koleksiyonuyla 100 adet bazı ünlü markalara ait eski radyo koleksiyonunun satılacağını kaydetti.

Tekin, müzayede efemera (eski belge), madalya, para, kitap ve gravür koleksiyonlarının da yer aldığını dile getirdi.(AA)