Bakanlar Kurulu Göreve Başladı

29 Temmuz'da gerçekleşen seçim sonrasında kurulan hükümetin bakanları vakit kaybetmiyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG)  ile Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Koalisyon Hükümeti ilk Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakanlıkta bulunan Bakanlar Kurulu Toplantı Salonu'nda ilk kez bir araya geldi.

Bakanlar Kurulu saat 10.20’de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu toplantı salonunda basına yaptığı kısa açıklamada, ülkede önemli sorunlar ve geçirilmesi gereken yasalar olduğuna dikkat çekerek, yoğun bir şekilde çalışacaklarını vurguladı.

Yorgancıoğlu meclisin tatilinin kısaltılması için talepte bulunacaklarını söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu polis terfilerinin hükümeti devraldıkları ilk günde açıklanmasını doğru bulmadığını dile getirdi.

Yorgancıoğlu, bu konudaki rahatsızlığını Polis Genel Müdürlüğü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ilettiğini belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) – Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) koalisyon hükümetinin ilk Bakanlar Kurulu toplantısında bir basının mensubunun sorusu üzerine polis terfilerinin açıklanması konusunu değerlendiren Başbakan Yorgancıoğlu, söz konusu terfilerin hükümeti devraldıkları ilk günde açıklanmasının kendisini şaşırttığını söyledi.

Özkan Yorgancıoğlu Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde kısa bir açıklama yaptı ve basının sorularını yanıtladı.

TÜM BAKANLARA YENİ GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLEDİ

Başbakan Yorgancıoğlu, ilk Bakanlar Kurulu toplantısının tanışma ve ön değerlendirme yapmak üzere gerçekleştirildiğini ifade ederek, tüm bakanlara yeni görevlerinde başarılar diledi.

“ÜLKE GÜNDEMİNDE ÖNEMLİ SORUNLAR VAR”

Ülkenin gündeminde önemli sorunlar olduğuna dikkat çeken Yorgacoğlu, geçirilmesi gereken yasaların varlığına dikkat çekerek hükümetin yoğun bir tempoda çalışacağını vurguladı.

Halkın beklentilerinin kendileri için önemine işaret eden Özkan Yorgancıoğlu, yasaların geçirilme sürecini hızlandırma arzusunda olduklarını dile getirdi.

“MECLİS TATİLİNİN KISALTILMASI TALEP EDİLECEK”

Özkan Yorgancıoğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun yarın toplanacağını anımsatarak bu toplantıda Meclis’in yaz tatilinin kısaltılmasını talep edeceklerini açıkladı.

Yorgancıoğlu, bakanlardan sorunlar konusunda projelerini hazırlamalarını da talep etti.

MAKAM ARAÇLARININ KULLANIMI

Bir basın mensubunun makam araçlarının kullanımıyla ilgili sorusu üzerine Yorgancıoğlu, bu konunun değerlendirileceğini ifade ederek, tasarruf sağlamak adına makam araçlarının mümkün olduğunca az kullanılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Yorgancıoğlu, ülkenin kaynaklarının kıt olduğunu vurgulayarak, bu kaynakların verimli alanlarda kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Özkan Yorgancıoğlu, “Sibel Siber hükümetinin uygulamalarına sadık kalmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ancak çok uzaktan gelen arkadaşlarımız var. Onlar için de bir değerlendirme yapacağız” diye konuştu.

“POLİS TERFİLERİNİN HÜKÜMETİ DEVRALDIĞIMIZ İLK GÜN AÇIKLANMASI DOĞRU DEĞİLDİ”

Bir basın mensubunun polis terfileri konusuna değinmesiyle Özkan Yorgancıoğlu, söz konusu terfilerin hükümeti devraldıkları ilk günde açıklanmasının kendisini şaşırttığını söyledi.

Yorgancığlu, bu açıklamayı doğru bulmadığını ve bu konudaki rahatsızlığını Polis Genel Müdürlüğü ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ilettiğini belirtti.

BAZI İDDİLAR VAR

Başbakan Yorgancıoğlu şöyle devam etti:

“Bizim de terfiler konusunda kulağımıza bir takım iddialar geliyor.

Hatta bir önceki terfilerde haksızlığa uğradığını mahkeme kararı ile tescil eden ve ‘terfi alması gerekli’ emrine rağmen terfi alamayan bazı polisler olduğu ve bu polislerin yine terfi almadığı yönünde iddialar da var.

Ben haksızlığa uğradığına inanan polis görevlilerinin yasal yollara başvurması gerektiğine inanıyorum.

Bu ülkede her aklına gelen istediğini yapmamalıdır. Gerçekten haklı olduğunu düşünen insanlar yasal yollara başvurarak hakkını aramalıdır”.