Bakanlık Öcalan'la görüşecek BDP'lilere onay verdi

Türkiye'de Adalet Bakanlığı, PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusunda bulunan BDP milletvekili heyetine onay verdi.

Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Altan Tan'dan oluşan heyetin Cumartesi günü İmralı Adası'ndaki cezaevine giderek Öcalan ile görüşmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı, gidecek isimlerin onayını Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in verdiğini duyuruyor.

Barış ve Demokrasi Partisi ile hükümet arasında İmralı'ya gidecek ikinci heyette yer alacak isimler konusunda son birkaç haftadır bir anlaşmazlık yaşanıyordu.

BDP'li ve bağımsız milletvekillerinin İmralı'da Öcalan'la görüşmesi, Kürt sorununun şiddetten arındırılması yolundaki adımların başlatılmasında kilit önemde görülüyordu.

İsim sorununu Öcalan mı aştı?

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün İmralı'ya gidişlerinin "veto" edildiği söylentileri üzerine, BDP dün yeni heyette yer alacak isimleri belirlemişti.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın İmralı'da yaptığı görüşmenin ardından hazırlanan listenin Öcalan’ın isteğiyle belirlendiği iddia ediliyor.

İmralı'ya gitmesi onaylanan Önder, Buldan ve Tan, şimdiye kadar İmralı görüşmeleri konusunda isimleri ön planda olmayan kişilerdi.

Altan Tan, BDP'den milletvekili adayı olmadan önce Öcalan'a karşı sert eleştirileriyle de biliniyordu.

İmralı'ya giden ilk isimler Ahmet Türk ve Ayla Akat olmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk heyetin ardından ismi geçen bazı kişilere karşı Hakkari'de yol kontrolü yapan PKK militanlarıyla görüşen ve "sürece zarar verecek açıklamalar yapan" kişilerin İmralı'ya gidemeyeceği şeklinde kriterler açıklamıştı.


Haberin Kaynağı: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2013/02/130221_bdp_ocalan.shtml