Balyoz Davası Başlıyor

Balyoz davasının temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde başlıyor.

Duruşma bugün bitmezse adli tatil süresince de mahkeme çalışacak.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in 20'şer yıl hapis cezası, Orgeneral Bilgin Balanlı, Emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ise 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldığı 361 sanıklı Balyoz davasında gözler Yargıtay'da.

Yaklaşık 120 sanık avukatının yanı sıra çok sayıda sanık yakını ve gazetecilerin katılması bekleniyor. İzleyici sayısının da yüksek olacağı duruşmaların Yargıtay Konferans Salonu’nda yapılacağı bildirildi. Sanık avukatlarının savunmaları bitmemesi halinde, duruşmalara 20 Temmuz’da başlayacak adli tatilde de devam edilecek.

BALYOZ'DA HANGİ KARARLAR ÇIKMIŞTI?

- Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'ya " Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Fakat eksik teşebbüs indirimi nedeniyle 20 yıl hapis cezasına çevrildi.

- Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Engin Alan, Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli Korgeneral Nejat Bek, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, emekli Korgeneral Yurdaer Olcan ve emekli Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve emekli Albay Cemal Temizöz'ün aralarında bulunduğu 78 sanığa 18'er yıl hapis cezası verildi.

- Emekli Albay Dursun Çiçek,Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı Ahmet Zeki Üçok, emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç, emekli Albay Fikri Karadağ ve emekli Tuğgeneral Rıfkı Durusoy'un da aralarında bulunduğu 214 sanığa ise 16 yıl hapis cezası verildi.

- HAVELSAN Genel Müdürü Faruk Yarman'ın da aralarında bulunduğu 28 kişiye, 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

- Albay Hakan Büyük'e 6 yıl hapis cezası verildi.

- 36 sanığın beraatına karar verildi.

- Tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına, duruşma salonundaki 6 tutuksuz sanığın tutuklanmasına, 69 sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

- Haklarında yakalama kararı olan sanıklar Ali Göznek ve Ahmet Gökhan Rahtuvan ile tedavi olduğu için savunması alınamayan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dosyası ayrıldı.