Ban'dan Eroğlu'na Müzakere Mektubu

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na bir mesaj göndererek  “liderler görüşmesi sonrasında yapılacak ortak açıklama konusunda anlaşmaya varılmasındaki önemli çabalarından dolayı takdirlerini” belirtti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter mesajında şunları kaydetti:

“Ekselansları,

Ortak açıklama üzerinde anlaşılmış olmasını ve tam teşekküllü müzakerelerin devam ettiğini öğrenmiş olmaktan büyük memnuniyet duymaktayım. Bu anlaşmanın sağlanması yönündeki önemli çabalarınızı takdir ediyorum. Özel Danışmanım, Aleksander Downer ile Kıbrıs’taki ekibinin çabalarını da ayrıca not etmek istiyorum.

Sizi, Kıbrıs sorununu kapsamlı bir çözüme ulaştırma yönünde sürdürdüğünüz önemli ve zor görevinize, şu ana kadar gösterdiğiniz cesaret ve bağlılıkla devam etmeye teşvik ediyorum. Sizi, Birleşmiş Milletler’in bundan sonraki kritik aşamada müzakerelere desteğini devam ettireceği konusunda temin ederim.

Bu vesileyle sizi, Özel Danışmanım Alexander Downer’in yeni bir pozisyona geçmek üzere, önümüzdeki dönem Birleşmiş Milletlerdeki görevinden ayrılacağı konusunda bilgilendirmek istiyorum. Sayın Downer, görevini tamamlamak, muhataplarına en iyi dileklerini iletmek ve veda etmek için adaya son bir ziyaret gerçekleştirecektir.

En derin saygılarımın kabulünü istirham ederim.”