Bayern Arsenal'e 'ağır geldi'

Arsenal'in Şampiyonlar Ligi ve 2005'ten bu yana ilk kupasını alma umudu, kendi evinde Bayern Münih karşısında aldığı 3-1'lik yenilgiyle büyük ölçüde suya düştü.

Bayern Münih, kendi sahasındaki maça hırslı başlayan Arsenal karşısında daha maçın başında öne geçti.

Tony Kroos'un yedinci dakikada, Thomas Muller'in de 21'inci dakikada attığı gollere eski Bayern Münihli Lukas Podolski ikinci yarıda yanıt verebildi.

Ancak beraberlik için umutlanan Arsenal 77'inci dakikada Mario Mandzukiç'in golüne engel olamadı.

BBC Spor Yazarı Phill McNulty maçı, "Arsenal ruhunu ortaya koydu. Ama Bayern'in kalitesi ve deneyimi ön plana çıktı. Bu sezon, Arsenal'in önünde kalan tek gerçekçi hedef, ligde ilk dörde girip, Avrupa Kupalarına kalmak" sözleriyle yorumladı.

Arsenal Menajeri Arsene Wenger maçtan sonra yaptığı açıklamada, Münih'teki rövanş maçında hala tur şanslarının olduğunu söyledi.

'İmkansızı yapmalıyız'

Ancak Wenger bunun için "imkansızı yapmak" zorunda olduklarını belirtti.

Wenger, "Gerçeği gizlemeyelim. Çok zor olacak. Ama imkansızı mümkün kılmaya çalışacağız" dedi.

Arsene Wenger, "Oraya gidip, aynı kendi evimizde oynadığımız gibi oynayarak skoru değiştirmek zorundayız. Üçüncü gol işimizi çok zorlaştırdı fakat denememiz gerek" dedi.

Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes ise, Arsenal'e karşı oynamanın 'kolay' olduğunu söyledi.

Heynckes, "Takımımın işi kolaydı. Çok formdayız. Kalitemiz sayesinde rakiplerimizin en küçük hatalarını bile cezalandırıyoruz. İngiltere'de bir İngiliz takımını yenmek büyük bir başarıdır. İki golle süper bir başlangıç yaptık ve iyi bir maç geçirdik. Daha sonra rakibimiz neden Şampiyonlar Ligi'nde oynadıklarını bize gösterdi." diye konuştu.

BBC'nin Avrupa futbolundan derlediği haber, analiz ve izlenimleri, BBC Türkçe'nin Facebook'taki futbol sayfası

tıklayın

Altıpas'ta da okuyup paylaşabilirsiniz.