Belgesel çeken 3 gazeteci öldürüldü

Paralı asker grubu Wagner ile ilgili belgesel çeken 3 gazeteci öldürüldü.

Rus haber ajansı TASS’ın çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Orta Afrika’da belgesel çeken 3 gazetecinin ölü bulunduğu belirtildi. 

Gazetecilerin araçlarıyla hareket halindeyken, kimliği belirsiz kişilerce Sibut kentine 20 km uzak bir noktada durdurularak öldürüldüklerinin belirtildiği haberde, ölenlerin gazeteci Orhan Cemal, kameraman Kiril Radçenko ve yapımcı Aleksandr Rastorguyev adlı Rus vatandaşları oldukları kaydedildi.

ARACI KULLANAN ŞOFÖR SAĞ KURTULDU

Olayın yaşandığı Sibut kasabası Belediye Başkanı Henri Depele, üç gazetecinin içinde bulunduğu aracı kullanan şoförün saldırıdan sağ kurtulduğunu açıkladı.

Sürücünün anlatığına göre, saldırganlar çalıların arasından çıkıp aracı makineli tüfekle taradı. Orta Afrika Cumhuriyeti yetkilileri tahminlerinin saldırının soygun amaçlı düzenlendiğini açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı da ölenlerin kimliklerini doğrulayarak cesetlerinin başkent Bangui'ye getirildiğini bildirdi.

RUS PARALI ASKER GRUBU 'WAGNER' İLE İLGİLİ BELGESEL ÇEKİYORLARDI

Rus medyasında yer alan iddialara göre öldürülen gazeteciler Rus paralı asker grubu olarak bilinen "Wagner" grubu ile ilgili bir belgesel çekimi için bir süredir Orta Afrika’da bulunuyordu.

Reuters haber ajansına bilgi veren kaynaklar, Wagner grubunun Kremlin adına doğu Ukrayna ve Suriye'de gizli askeri görevler üstlenen kişilerle bağlantı içinde olduğunu kaydediyor. Yerel ve uluslararası haberlerde Wagner'in Rusya'nın ülkenin güvenlik güçlerine bu yıl hafif silahlar teslim etmesinin ve yüzlerce askeri ve sivil eğitmen görevlendirmesinin ardından Orta Afrika Cumhuriyeti'nde faaliyete başladığını belirtiyor.