Bilanço ağırlaşıyor

Suriye'de ordunun yaptığı son saldırıda 128 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflere karşı ağır silahlarla düzenlediği son saldırlarda 11'i çocuk 9'u kadın 128 kişi öldü.

En büyük can kaybı başkent Şam’da yaşandı. Pazar günü Suriye ordusuna bağlı birlikler Şam'ın Adra semtinde bir grup muhalifi pusuya düşürdü.

Gelen bilgilere göre çıkan çatışmada en az 49 kişi hayatını kaybetti.

Esed güçlerine bağlı birliklerin ülkenin kuzeyindeki Ariha kasabasına iftar saatinde düzenlediği havan topu saldırısında da 20 kişi öldü.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi Sözcüsü Salih Anadani, ‘Pazar günü Ramazan ayının en kanlı günü oldu, rejim güçleri halkı katlediyor ve tüm dünya bunu izliyor’ şeklinde konuştu.

Saldırılar Halep'in Han Asel bölgesinde ve Humus'ta yoğunlaşmış durumda.

Türkiye sınırındaki Tel Abyad'da da Hür Suriye Ordusu ile terör örgütünün Suriye kolu PYD arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye ile ilgili barış görüşmelerinin mümkün olan en kısa zamanda başlaması için çalıştıklarını açıkladı.

Lavrov Suriye'deki yönetim ve muhalefetten birlikte çalışarak teröristleri ülkelerinden atma çağrısında bulundu.

Amerikan Savunma İstihbarat Ajansı'nın üst düzey yetkililerinden David Shedd (Deyvid Şed) ise Suriye'deki savaşın aylarca hatta yıllarca sürebileceğini ifade etti

David Shedd, Suriye'deki çatışmaların Arap Baharının yaşandığı diğer ülkelerden farklı olduğuna, çözüm bulunmazsa yaşananlarn Ürdün ve Irak'a da sıçrayabileceği uyarısında bulundu.