Birbirini tanımayan 2500 çift aynı anda...

Güney Kore'de Moon tarikatının inanılmaz düğün töreni

Güney Kore'deki Birleşme Kilisesi'nde düzenlenen toplu nikahta, birbirleriyle günler önce tanışan 2 bin 500 çift dünya evine girdi
Güney Kore'nin Gapyeong şehrinde bulunan ve 1954 yılında Sun Myung Moon'un başlattığı dini hareket Birleşme Kilisesi'ne dahil olan yaklaşık 2 bin 500 çift, toplu bir düğünle dünya evine girdiler. Mezhepin evrensel merkezi kabul edilen kilisede yapılan düğünde, çoğu çifinn karışık milletlerden oluştuğu ve düğünden sadece birkaç gün önce tanıştıkları belirtildi.
AFP'nin haberine göre, kimi zaman stadyumlarda on binlerce çiftle gerçekleştirilen toplu düğünlerin, kilise hareketinin en bilinen özelliklerinden biri olduğu açıklandı.
Kilisenin ilk toplu evliliklere 1960'lı yıllarda başladığı ve yıllar içerisinde katılımın arttığı belirtildi. Kilisenin 1997 yılında Washington'da gerçekleştirdiği toplu nikahta 30 bin çift ve Seoul'da iki yıl sonra yapılan toplu nikahta da 21 bin çift dünya evine girmişti.

TÖRENDEN SAATLER ÖNCE TANIŞIYORLAR

Evlenen çiftlerin, 2012 yılında ölen kilise hareketinin lideri Moon tarafından eşleştirildiği ve bazılarının seremoniden saatler önce tanıştığı belirtildi. Çarşamba günü yapılan toplu nikahın eşleşmelerini Moon'un 71 yaşındaki eşi Hak Ja Han tarafından gerçekleştirdi. Uluslararası yapılan evlilklerin tercih edildiği kilisede çiftlerin genellikle iletişim kurabilecekleri bir ortak bir dil olmadan dünya evine girdikleri açıklandı.