Brüksel'de Kıbrıs Mesaisi

Dışişleri Bakanı Özdil Nami Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından sorumlu Üyesi Stefan Füle ile Avrupa Komisyonu Berlaymont Binası'nda yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Füle toplantıya çok geniş bir heyet ile katılırken, toplantıda Kıbrıs konusunda gelinen son aşama ve ortak açıklamayla ilgili son durum konuşuldu.

Kıbrıs'tan ortak açıklamaya ilişkin gelen olumlu haberler çok iyi bir yansıma bulurken, Füle AB'nin katkılarının artan bir şekilde devam edeceğine vurgu yaparak, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manule Barosso'nun da müzakerelerin başlaması için her iki lidere büyük bir desteği olduğunu işaret etti.

Görüşmede ayrıca, Kıbrıs Türk tarafının AB'ne uyum çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve müzakerelerin ilerlemesi durumunda AB'nin katkılarını artıracağı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Nami ayrıca, AB Dış Eylem Servisi Genel Sekreteri Pierre Vimont ile görüştü. Vimont ortak açıklama ile ilgili süreç hakkında bilgi alarak, bugün Ada'dan gelen haberlerin memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Vimont başlatılacak sürece tam destek vereceklerinin altını çizdi.

Bakanı Nami'ye KKTC Brüksel Temsilcisi Gizem Alpman, AB Koordinasyon Merkezi Başkanı Erhan Erçin, Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel ve Temsilcilik diplomatları eşlik etti.