Çarşı'ya "Gezi" gözaltıları!

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın önde gelen isimleri de gözaltına alındı. Gezi Parkı eylemlerinde sıkça anılan Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın önemli isimlerinin evleri polis tarafından basıldı, birçoğu gözaltına alındı.

Çarşı özellikle ilk hafta Beşiktaş'taki çatışmalarda polisle sık sık karşı karşıya geldi. Daha sonra Taksim'de yapılan mitinglerde de kalabalık bir grupla yer aldı.

Gezi Parkı'na yönelik dün akşamki müdahalenin ardından polis bu kez evden gözaltılara başladı.

Çarşı grubunun kurucularından Sarı Cem lakaplı Cem Yakışkan ile Çarşı'nın pankartlarını hazırlayan Deve Erol lakaplı Erol Özil bu sabah polisler tarafından evlerinden alındı.

Çarşı grubunun eylemlerde yer alan birçok ismi de Yakışkan ve Özil ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın toplantısında Çarşı üyelerine operasyonu doğruladı ancak "Gözaltıları bir gruba mal etmemek gerekir" diye uyardı.

Sayı konusunda da uyarıda bulunan Vali Mutlu, "22 kişi ama hepsi Çarşı değil" dedi.

Çarşı gözaltıları protesto ediyor

Bu arada gözaltıları protesto eden Çarşı grubu, saat 19.03'a kadar Kartal Heykeli'nin önünde oturma eylemi yapıyor.

Taraftarlar adına açıklama yapan Avukat İnan Kaya, "Bu sabah 09.00 itibariyle 22 arkadaşımızın gözaltına alındığını öğrendik. Arkadaşlarımızın bazılarını ziyaret ettik. Suçlamaların niteliğiyle ilgili ayrıntılı bilgi edinemiyoruz. Çünkü dosyayla ilgili bir kısıtlama kararı var. Arkadaşlar hepinizden rica ettiğimiz şey şu, açıklamamızı saat 19.03'de burada yapacağız. 19.03'e kadar bizden sadece haber beklemenizi rica ediyoruz. Arkadaşlarımızın durumu netleşinceye kadar da burada kalmaya devam edeceğiz. Sağlıklı bir bilgi edinebilmek için sizden zaman istiyoruz" dedi.

Kaya, "Bize bildirilen 'Çete kurmak' ve 'Çeteye üye olmak'. Ama bunların eylem olarak içeriğini bilmiyoruz. Bu konuda da açıklama yapılmıyor. Bir gizlilik kararı var bu gizlilik kararına da itiraz etmeye hazırlanıyoruz" diye konuştu.