CEVABI BEKLENEN SORULAR..

Arif Alasya

Malum olduğu gibi okullarımızın açılmasına kısa bir süre kalmıştır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu eğitim sürecinin sıkıntılı hatta geçmişten daha sıkıntılı başlayacağı ayan beyan ortadadır.

Geçmişteki sıkıntılarımız içerisinde eğitim sistemimizin tartışıldığını duymadım.Hatta ve hatta Hükumetler içerisinde eğitimizin içeriği bile tartışılmadı.Onca zaman Din,ahlak ve kültür dersleri islamlaştırılmadan suni islam desleri haline getirilmeden milli değerlerimiz ile örf ve adetlerimiz da bu dersi veren öğretmenlerimiz tarafından işlenmiştir.

Sonrasında bu dersler tamamen suni islam öğretisine dönüştürülmüştür.Bu bu dine inanmayan öğrencilere da mesela alevilere da dayatmalı olarak mecburi ders haline dönüştürülmüştür.

Bundan önceki Hükumetler ve bunu uygulamışlardır.

Şimdiki Eğitim Bakanı Bu Suni din öğretisinin mecburi olarak öğretilmesine karşı çıkmış ve bu dersin seçmeli ders olarak okutulmasına karar vermiştir.

Ayni zamanda Bakanlığın belirlediği müfredat dışında eğitim verdiği söylenen Hala Sultan İlahiyat Koleji da denetime tabi tutulmuştur.

Basına da yansıdığı şekilde ilk tepki Türkiye eğitime yaptığı katkıyı yarıya indirmiş ve kitap basımı için ayrılan bütçeyi sıfırlamıştır.

Bu nedenle okullarımız bu yıl geçen yıllardan daha da sorunlu olarak eğitim yılına başlayacaktır.

Para eğitime karşı Türkiye tarafından silah olarak kullanılmaktadır.’’Ya benim istediğimi yapacaksınız ya da para yok’’

Maalesef bu durum karşısında dörtlü Hükumet sessiz kalmaktadır.Bu o kadar önemli bir konudur ki bundan sonra genlerimizin hangi eğitim süreci ile yetişecekletrini belirleyici olacaktır.Geçmişteki gibi Milli değerlerimizi ve kültürümüzü öğreti haline getiren bir sistemle mi yoksa ilahiyat üzerine kurulu bir eğitim sürecine mi geçeceğiz?

Dörtlü Hukumet hiçbir makam sevdasına kapılmadan bu konuda net duruşunu açıklamalıdır.Sonra Hükumetten gittikten sonra yapacakları hiçbir açıklamanın değeri olmayacaktır.

Bakın bundan önceki Hükumetlerin duruşuı nettir.Zaten bu konuda da açıklamalarını yapmışlardır.

UBP Genel Sekreteri. Oğuz, “On yıllardır okullarımızda okutulan Din kültürü ve ahlak bilgisi dersine kancayı takıp seçmeli ders olarak yeni ders yılına girmeye çalışan zihniyetlerin tek amacı halkın içine nifak sokmak ve halkı ayrıştırmaktır”

“eğitim alanında yapılması gereken onca reform, atılması kaçınılmaz yeni adımlar beklenirken, özelde Eğitim Bakanı ve genelde hükümet edenlerin kendi egoları çerçevesinde eğitimi içinden çıkılmaz bir hale sokmaları kabul edilemez”

UBP Meclis Başkan yardımcısı Zorlu Töre ise : “Din Kültürü ve Ahlak” dersini seçmeli ders haline getiren bakanlığın yakında Türkçe dersini de seçmeli ders haline getirebileceği endişesi taşıdığını söyleyen Töre, İslam karşıtı faaliyetlerin hızlandırıldığını iddia etti.

“Muhalefetteyken ‘İlahiyat Koleji’ni kapatacağız’ şeklindeki yaklaşım şekil değiştirerek, İslam karşıtlığına dönmüştür” iddiasında bulunan Töre, Kıbrıs Türk halkının milliyetinin Türk, dininin İslam olduğunu vurguladı.’’

Yani özeti şu UBP Eğitimimizin Suni İslam esaslarına göre yürütülmesini destekliyor ve buna karşı gelenleri hem dinsiz hem de Türk düşmanı ilan ediyor.

Siz dörtlü Hükumetin bu konudaki duruşunuz nedir acilen cevaplamanız gerekmektedir.TDP dışındaki partilerin bunu açıklaması şarttır.Destek mi yoksa….