CTP-BG DP-UG Koalisyonuna Doğru

CTP-BG Parti Meclisi, Kıbrıs Türk halkının çözüm bekleyen yığınla sorununun bulunduğunu belirterek, olası en yararlı sonucun yaratılabilmesi ve yapısal reformlara imza atacak, uyumlu ve istikrarlı bir hükümetin bir an önce oluşturulması gerektiği gerçeğine işaret etti.

CTP-BG Parti Meclisi bu değerlendirme ışığında, DP-Ulusal Güçler ile ülkenin önünü açacak, yeniden yapılanmayı yaşama geçirecek bir koalisyon hükümeti oluşturma konusundaki resmi görüşmeleri yürütmek için Genel Başkan Özkan Yogancıoğlu ile Merkez Yönetim Kurulu'nu yetkilendirdi.

CTP –BG Parti Meclisi, bu akşam yaptığı toplantının ardından yazılı bir basın açıklaması yaparak, toplantıda; CTP MYK tarafından yürütülen hükümet kurma çalışmalarında gelinen son aşamayı değerlendirerek yeni yol haritasını belirlediğini bildirdi.

15 Ağustos tarihinde hükümet kurma konusunda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından yetkilendirilen CTP-BG Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu’nun, heyeti ile yürüttüğü temaslar çerçevesinde UBP, DP-UG ve TDP ile yaptığı görüşmelerde elde edilen ilk sonuçları değerlendiren CTP-BG Parti Meclisi, görüşülen bütün partilerin gösterdikleri yapıcı yaklaşım ve işbirliğini saygıyla karşıladığını kaydetti.