CTP Seçim Bildirgesini Açıkladı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) “2013 Seçim Bildirgesi’ni” açıkladı.

Golden Tulip Otel’de düzenlenen toplantıya, 28 Temmuz’da yapılacak seçimlerde CTP-BG’yi temsil edecek adayların büyük çoğunluğu da katıldı.

Açılışta konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Sekreteri Asım Akansoy, atacakları adımların temel çerçevesinde sürdürülebilirliğin olduğunu belirtti ve hedeflerini “Kıbrıs Türk halkının her bireyinin yaşam standardını yükseltmek” olarak açıkladı.

Parti Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da Kıbrıs Türk halkının kendisiyle ilgili vizyon yapılmamasıyla ilgili sorun yaşadığını belirterek, toplumsal vizyon oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.

Yaptıkları programın denetlemesini halkla birlikte yapacaklarını belirten Yorgancıoğlu, hedeflere ulaşmak için politikaları revize edeceklerini kaydetti.

Yorgancıoğlu, vizyon hazırlarken mevcut durumla ilgili çok iyi tespitler yaptıklarını ve varmak istedikleri hedefleri belirlediklerini kaydederek, programın sürdürülebilirlik, adalet, rekabetçilik, insanı merkez alan, ekolojik duyarlılık, eşitlikçi ve özgürlükçülük ilkelerini içerdiğini anlattı.

Program hazırlarken Kıbrıs sorununa çözüm vizyonundan vazgeçmediklerini kaydeden Yorgancıoğlu, çözüme hazırlanırken içteki sorunları çözmenin önemine değindi.

Yorgancıoğlu, 215 sayfa olan programın parti web sitesinde yer aldığını anımsattı.

Yorgancıoğlu, toplantıda Temiz Siyaset İçin Adımlar, İletişim-Bilişim, Ulaşım, Türkiye’den Gelecek Su, Sanayi Bölgeleri, Turizm, Cinsiyet Eşitliği, Örgütlenme, Reel Sektör, İstihdam, Kıb-Tek, Kolejler, Kaçak İşçi, Sağlık, Yerel Yönetimlerle İlişkiler, Polis Nakil Tüzüğü ve Gençlik’le ilgili parti hedeflerini de açıkladı.