DAÜ Turizm Fakültesi “9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi”ne ev sahipliği yapacak

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Anatolia Turizm Akademisi iş birliğinde 5 – 8 Nisan 2018 tarihleri arasında 9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi gerçekleştirecek.

Turizme bilimsel anlamda nitelikli katkı sağlamanın amaçlandığı söz konusu kongrenin açılışı ise 6 Nisan 2018 Cuma günü, saat 09:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek. 
Kongrede, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Kongre Başkanı Prof. Dr. Nazmi Kozak ile DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Hasan Kılıç birer konuşma gerçekleştirecek. 
Konuyla ilgili açıklama yapan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, kongrenin turizm ve ilgili bilim dallarında lisansüstü çalışma yapan öğrencilerin akademik gelişmelerine katkıda bulunması, aralarındaki iletişimi / etkileşimi geliştirmesi ve turizmin disiplinlerarası bir yaklaşımla incelenmesinin yaygınlaşmasına destek olması amacıyla düzenleneceğinin altını çizdi. 
Prof. Dr. Kılıç kongrede turizmin; işletmecilik, ekonomik, coğrafik, sosyolojik, psikolojik, çevresel, siyasal, dinsel, hukuksal, rekreasyonel ve mimari boyutlarının yanı sıra sağlık, gıda mühendisliği, eğitim, antropoloji, beslenme, peyzaj mimarlığı, iletişim, planlama ve diğer akademik çalışma dallarının kapsamına giren ve turizmi de ilgilendiren konularda hazırlanmış 100’den fazla tez çalışmaları ve araştırmaların yer alacağını açıkladı.
9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nde alanlarında nitelikli çalışmaların ödüllendirileceğini de ifade eden Prof. Dr. Kılıç, bu yilki kongrede en iyi doktora tez ödülü, en iyi yüksek lisans tez ödülü, en iyi araştırma bildirisi gibi dallarda çalışmaların Turizm ve Otel İşletmeciliği alanındaki uzman öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirileceğinin altını çizdi.