Denktaş: İstifa Kararını Değerlendireceğiz

Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, seçimin galibinin Demokrat Parti Ulusal Güçler olduğunu söyledi.

Seçimden birinci parti çıkmaması halinde istifa edeceği yönündeki açıklamasının da arkasında olduğunu vurgulayan Serdar Denktaş, seçim sonuçlarına göre Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in 1. olduğunu ancak, seçimin galibi olmadığını kaydetti.

CTP-BG’nin 16 milletvekili sayısını 20’ye çıkardığını, UBP’nin milletvekili sayısını 14’e düşürdüğünü, DP’nin ise seçime 10 milletvekiliyle girerek, 12’ye yükselttiğine işaret eden Serdar Denktaş, “Kararımın arkasındayım ama, bu sonuçlarla buna yetkili kurullarımızla karar vereceğiz” dedi.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, sonuçların açıklanması ardından düzenlediği basın toplantısında, “Bu seçimin galibi DP-UG olmuştur'' dedi.

Seçimlerden birinci parti olarak çıkmaması halinde istifa edeceği sözünün arkasında olduğunu da vurgulayan Denktaş, ancak buna önümüzdeki günlerde toplanacak parti yetkili kurullarında karar verileceğini kaydetti.

“BÜYÜK BİR MUCİZEYE İMZA ATTIK”

DP- UG Genel Başkanı Serdar Denktaş seçime katılan katılmayan herkese teşekkür ederek, DP-UG’nin çok kısa sürede çalışmalarını başarıyla yürüttüğünü ve oy oranını yüzde 25 arttırarak, büyük bir mucizeye imza attığını kaydetti.

Sonuçların henüz kesinleşmediğini ancak, şimdilik 12 milletvekili çıkardıklarını, karma oyların da değerlendirilmesiyle bu sayının artacağına inandığını belirten Serdar Denktaş, yarın veya önümüzdeki günlerde partinin yetkili organlarının toplanarak, olabilecek hükümet modellerinin tartışılacağını vurguladı.

Oy veren vatandaşların hükümetin nasıl şekilleneceği konusunda karar verdiğine işaret eden Denktaş, oluşturulabilecek hükümet modellerinin basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

“HÜKÜMETİN NASIL KURULACAĞI İLERKİ GÜNLERDE BELİRLENECEK”

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun açıklamasında, “Halk hükümeti kurma görevini bize verdi” dediğini, ancak bunun doğru olmadığını, hükümetin nasıl kurulacağının ileriki günlerde belli olacağını söyledi.

Denktaş, yüzde 70 katılım oranının da Ramazan ve yaz ayına denk gelmesi nedeniyle normal olduğuna işaret ederek, sandıkların 18.00’de kapatıldığını, bu sürenin uzatılması halinde katılımın daha da yüksek olabileceğini vurguladı.

Seçmen listelerine ölümlerin bazılarının yansımadığını da belirten Denktaş, siyasilere mesaj verip sandığa gitmeyen bazı vatandaşlar da bulunduğunu belirtti.

Denktaş, katılım oranı incelendiğinde, yüzde 50 sağ, yüzde 50 sol pati gibi bir dağılımın görüldüğünü, normalde ise sağ partilerin oranın 60-65 civarında olduğunu anımsattı.

Denktaş her şeye rağmen ilginç bir seçim olduğunu ifade ederek, “Başını dik tutabilen sempatizanlarımıza yürek dolusu teşekkür ederim” dedi.